Güncel
Giriş Tarihi : 18-07-2017 16:08   Güncelleme : 18-07-2017 17:11

5 Bin Kilometre Pedal Çevirerek Gerze'ye Ulaştı

İsviçre'den 2 ay önce bisikletiyle yola çıkan Monn Aurelio, 5 bin kilometre pedal çevirerek Gerze'ye geldi

5 Bin Kilometre Pedal Çevirerek Gerze'ye Ulaştı
 Dünya turu için bisikletiyle 2 ay önce İsviçre'den yola çıkan Monn Aurelio, Avrupa ve Balkanlar üzerinden İstanbul'a oradan da Gerze'ye ulaştı.

İsviçre'den başladığı yolculuğunu Tayland'da bitirmeyi planlayan ve beş bin kilometre pedal çevirerek Avrupa ülkeleri üzerinden Türkiye'ye ulaşan Aurelio, İstanbul'da mola verdiğini ve bir Türk aileye misafir olduğunu söyledi.
Batı ve doğu insanı arasında fark olduğunu söyleyen Aurelio, ''Türkler, sıcak, samimi ve misafirperver insanlar. Yardım etmeyi seviyorlar. İstanbul'da misafir olduğum aile bana Türk kültürünü biraz olsun yaşattı. Yemekleriniz oldukça iyi. Kebap çok güzel'' dedi.
Karadeniz sahil şeridi boyunca pedal çevirerek Gerze'ye ulaşan ve ilçemizde kısa bir mola vererek alış veriş yapan Aurelio, esnafın 'Nuri Dede Simidi' ikram ettiğini ve çok hoşuna gittiğini belirterek yolculuk esnasında yemek için yanına birkaç tane aldığını söyledi. Günde ortalama 75 Kilometre yol kat ettiğini belirten Aurelio, yolculuğu esnasında Dünya'nın her yerinde dostluklar edindiğini, geceleri çadırda kaldığını ve sabahın erken saatlerinde kalkarak yol almaya devam ettiğini ifade etti.

Türk misafirperverliğine hayran kaldığını söyleyen, Gerze'de verdiği molanın ardından yola koyulan ve İsviçre'den başladığı 2 aylık yolculuğu boyunca Almanya, Polonya, Ukrayna, Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan'ı arkasında bırakarak pedal çevirmeye devam eden Aurelio, Türkiye üzerinden Gürcistan ve Ermenistan'ı gezdikten sonra İran üzerinden Pakistan'a ardından Hindistan ve son durağı Tayland'a gidecek.
Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül