Güncel
Giriş Tarihi : 07-07-2016 10:44   Güncelleme : 07-07-2016 17:30

5. Büyük Buluşma Gerçekleşti

5.Büyük Buluşma 250 sporcu, 1500 üzerinde vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

5. Büyük Buluşma Gerçekleşti
 Sarımsak Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin öncülüğünde bu yıl beşincisi gerçekleştirilen büyük buluşma Mehteran'dan, Güreş'e kadar çeşitli etkinliklerle ve geniş bir katılımla gerçekleşti.

Ramazan Bayramının 2. gününde yaklaşık 1500- 2000 kişinin katılımıyla gerçekleşen büyük buluşmaya çevre köyler ve gurbetteki vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleşti.

Sarımsak Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kasım Uyanıksoy, daha önceleri İstanbul’da Keşkek ve Güreş Şenliği adı altında etkinlikler düzenlediklerini.bu yıl Sarımsak Köyünde 5. büyük buluşmayı gerçekleştirmekten dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

Uyanıksoy, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi adına yapılan bu buluşmanın önemine değinerek, bizler burada Türk bayrağının altında hep bir arada böylesine güzel etkinlikler yapmaktan dolayı mutluyuz, bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinde bizlere gönülden destek veren bütün derneklerimize, insanlarımıza teşekkür ediyoruz derken, iki yıldan bu yana Sarımsak Köyü Keşkek Bayramının Güreş Ağalığını alan Sarımsak Köyünün İstanbul'daki başarılı bireylerinden birisi olan İşadamımız Temel Koşar ise "Ağalıkların birer bahane olduğunu, buradaki asıl amacın köyüne toprağına, insanına sahip çıkmak, birlik beraberliğin pekiştirilmesi" olduğunu kaydetti.

Durağan Belediye Başkanımız Ahmet Kılıçarslan Gurbetteki insanlarımızla, bölgede yaşayan insanları bir araya getirdiklerinden dolayı tebrik ederken, Sinop eğitim vakfı başkanı Mehmet Coşkun ise, geleceğimizin teminatı Sinop eğitim vakfına çocuklarınızı gönül rahatlığıyla teslim edebilirsiniz" dedi.

Dikmen eski Belediye Başkanı ve aynı zamanda Adalet ve Demokrasi Platformu Başkanı Hüseyin yüksek ise yapmış olduğu konuşmasında:  özellikle sılaya rahimi bir araya getiren, İstanbul'da Ankara veya yurdun her bir köşesindeki insanlarımızı köylerine getirerek, bu özleme, hasreti bertraf eden memleketim, köyümün çocuğu Dernek başkanıma teşekkür ediyorum. Kıymetli hemşerilerim bizler geçmişini örf ve adetini yaşatmak, kültürümüze sahip çıkmamız adına bu günlere sahip çıkmalıyız. çünkü geçmişi, kökü olmayanın geleceği olmayacaktır.Üstat ne demiş "Toğum saç vermeyen toprak utansın, hedefe varmayan mızrak utansın, hey gidi küheylan sen  koşmana bak çatlarsa seni doğuran kısrak utansın" diyerek, bu vatan , bu millet bu ülke için, bu devlet için koşmaya canımız malımız adına  şerefimiz namusumuz adına devam edeceğiz. Önce nerede başlayacağız, önce anavatana, önce can'a  sonra canana sahip çıkacağız. Can Sinop'tur, an Gerze'dir, Dikmen'dir, Ayancık'tır,  Boyabat'tır, Saraydüzü'dür" diyerek herkesi örfüne, kültürüne köylerine sahip çıkmaya davet etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Katkılarıyla, Adil Yiğit’in Güreş organizasyonuyla ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün gözetiminde gerçekleşen güreşlere yaklaşık 250 sporcu iştirak ederken, yerel sanatçılarımız Fahri Demiröz ve Asım Şahin de etkinliğe eserleriyle renk kattı.

Temel Koşar, Mustafa Uysal, Feyzullah Akça, Mehmet Dangır, Hüseyin Dangır, Cengiz Çolak katılırken, Ağalık yarışını ise Müteahhit Temel Koşar 20.000 Tl ile alırken, yapılan güreş etkinliklerindeki dereceler ise şu şekilde oldu.

 

Başpehlivanlığı Fatih Al

Başaltı, Barış Güngör,

 Orta Boy, Sait Oray,

Deste Salim Çokmak

Tozkoparan Samet Ak

, Teşvik, Faruk Bafralı,

Minik Faikan Tekin,

Minik 2 Recep Sabır,

Sembol Onur Can aldı.

Düzenlenen Etkinliğe Ak Parti Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Sinop Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Çoşkun, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı İzzet Karaman, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, Adalet ve Demokrasi Platformu Başkanı Hüseyin Yüksek, Bağcılar Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Rüstem Tüysüz,  İstanbul'da ki birçok STK temsilcileri, muhtarlar, kamuoyunun çok yakından tanıdığı isimler iştirak etti.

hakan akbaşhakan akbaş