Güncel
Giriş Tarihi : 08-09-2016 15:00   Güncelleme : 08-09-2016 15:09

6 Aydır Değişen Bir şey Yok!

Ormanlık alana dökülen inşaat atıkları, molozlar ve çöpler duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu

6 Aydır Değişen Bir şey Yok!
 Hızar çayı mevkiinde ormanlık alana dökülen inşaat atıkları, molozlar ve çöpler duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu.

Kim tarafından döküldüğü belli olmayan atıkların gün geçtikçe daha da arttığı ve yetkililerin bu duruma bir çözüm bulması gerektiğini belirten vatandaşlar ''Buraya bu pisliği dökenler buranın yabancısı değil. Bunu yine bizim esnafımız, inşaat çalışması yapan vatandaşımız döküyor'' dedi.

Geçtiğimiz Mart ayında da konuyla ilgili yaptığımız haberimizde Hızarçayı Köy Muhtarı İsmail Çömlekçi, ''Bu güzel köyü çöplüğe çevirdiler, hiç mi Allahtan korkmuyorlar. Yetkililer bu çağrımızı duysun artık" diyerek gazetemiz vasıtasıyla sesini duyurmaya çalışmıştı.

ilçemizin duyarlı vatandaşlarından Mehmet Çoban ise, aradan geçen 5-6 aylık süre zarfında değişen hiçbir şeyin olmadığını, çöp dağlarının öylece durduğunu ve hiç bir yetkilinin ilgilenmediğini söyledi. Ayrıca dökülen çöplerin su kaynağına yakın olduğunu ve oradaki çeşmeden akan temiz suyun kirlenmesine neden olacağını da belirten Çoban ''Bu kirliliğe duyarsız kalmak mümkün değil. Ormanlık alan hafriyat alanına döndü. Bu kötü görüntü Güzel Gerze'mize yakışmıyor . Bunu yapanlar cezalandırılmalı. Buraya evimiz gibi sahip çıkmamız gerek. Şehrin akciğeri olan ormanlık alan çöp toplama merkezine dönüşmüş'' dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül