Güncel
Giriş Tarihi : 05-05-2019 23:22   Güncelleme : 05-05-2019 23:45

63 Yıl Sonra Bir "İLK"

Gerze Belediyesi iftar çadırını 5 Mayıs 2019 tarihi itibarı ile kurdurdu.

63 Yıl Sonra Bir "İLK"

Paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en anlamlı olduğu Mübarek Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte harekete geçen Gerze Belediyesi iftar çadırını 5 Mayıs 2019 tarihi itibarı ile iftardan bir gün önce kurdurdu.

İlçemiz, Atatürk Caddesi üzerinde eski Tekel Binası’nın bulunduğu bölgeye kurulan çadır için Gerze Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kilit parke taşı işlemleri tamamlandı, ardından İftar Çadırı’da tamamlanarak son halini aldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Cevat Şensoy yapılan çalışmayla alakalı olarak,; “Mübarek Ramazan Ayı; paylaşmanın, kardeşliğin, bir ve beraber olma duygularının en fazla pekiştiği özel ve müstesna bir Ay’dır. Bu kapsamda da ilçemizde 1956 Gerze Yangını zamanı kurulan Aş Çadırları 63 yıldan bu yana maalesef unutulmuştu. Hassasiyetle yaklaştığım milli ve manevi günlerimizle ilgili harekete geçerek gerekli çalışmaları tamamladık ve İftar Çadırımızı gün itibariyle tamamladık.
Sofralarımız, birlik ve beraberlik içerisinde paylaşırsak Allah katında daha da bereketli olur. Ramazan Ayı boyunca iftarlarımızı burada tüm hemşerilerimizle birlikte açarak sofralarımızı bereketlendireceğiz.
Birlik ve beraberlik duygularının en yoğun yaşandığı Mübarek Ramazan Ayı’nın tüm İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.” Dedi.

hakan akbaşhakan akbaş