Güncel
Giriş Tarihi : 29-10-2015 10:55   Güncelleme : 29-10-2015 14:48

92. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet Bayramının 92. yılı Gerze'de çeşitli program ve törenlerle kutlandı

 92. Yılı Coşkuyla Kutlandı

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gerze Hükümet Konağı önünde saat 10.00'da başlayan törene Kaymakamı Bülent Bayraktar, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı,Kurum amirleri,Siyasi Parti temsilcileri, kalabalık öğrenci topluluğu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Hükümet konağı önünde saat 10.00'da başlayan kutlama programında ilk olarak, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar ve beraberinde ki heyetin alanda bulunan vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Okunan İstiklal Marşının Akabinde Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Bayraktar konuşmasında,”Cumhuriyet, çağdaş yönetim biçimi olan demokrasiyi bağrında geliştiren en iyi sistemdir. Kişi hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvence altına alınabilir. Türkiye Cumhuriyeti devleti önünde uzanan aydınlık yolda her zaman emin adımlarla ilerleyip, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza edinerek uygar bir dünyanın üyesi olmaya dün olduğu gibi bugün de devam edecektir. Bu duygularımla Cumhuriyet coşkusu içinde Çağdaş Türkiye Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yılını kutluyor, tüm Gerzeli vatandaşlarımızla birlikte Cumhuriyet coşkusunu yüreğinde yaşayan herkesi saygı ile selamlıyorum” dedi.

Kaymakam Bayraktar'ın konuşmasının ardından program halk oyunları gösterisi ve öğrencilerin konuşmaları ile devam etti. Programda gerçekleşen Judo ve Taekwondo gösterisi katılımcılar tarafından ilgi ile takip edilirken, okunan şiir vatandaşlardan tam not aldı. Program ödül töreni ve son olarak tören geçişi ile sona erdi.

AdminAdmin