Güncel
Giriş Tarihi : 17-10-2018 16:43   Güncelleme : 17-10-2018 17:05

Akıbeti belli değil!

Önümüzdeki günlerde yıkılarak yeni binasının yapımına başlanacak olan aile sağlığı merkezi geçici olarak hizmet verecek adres arıyor

Akıbeti belli değil!

Yıllarca ilçemizde Sağlık Merkezi olarak hizmet etmiş olan şu anda ise Toplum Sağlığı Merkezi ve aynı şekilde bir üst katı A sınıfı Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılmakta olan bina yıkılıyor.

Konuyla alakalı olarak resmi olmayan kaynaklardan edinilen bilgiye göre yakın bir zaman önce tadilatı yapılan binanın üst katında altı aile hekimi ilçe sakinlerine hizmet sunarken Toplum Sağlığı Merkezi ise ilçemiz sakinlerine ve köylerine hizmet sunmaya devam ediyor.

Sağlık Müdürlüğü tarafından projelendirilerek yıkılması ve yeniden yapılması düşünülen bu yerle ilgili olarak, yıkımın önümüzdeki günlerde yapılacağı konuşulurken burada bulunan aile hekimlerinin ise henüz nereye taşınacakları belirsizliğini koruyor.

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulunun eski binası verilmedi
Atıl durumda bulunan Haşim ve Zehra Tarı Okulu eski binası neden hekimlere tahsis edilmediği bilinmezken, Aile hekimleri ilçe merkezinde geniş ve kullanışlı bir yer bulamadığı takdirde A sınıfı hizmet kalitesinin, D sınıfına düşürülerek doktorların dağınık bir şekilde farklı noktalarda eksik personelle hizmet vermeye çalışacağı konuşuluyor.

Ayrıca Aile hekimlerinin yer bulamadığında veya uzak noktalarda yer bulması durumunda vatandaşlarımızın buradan aldıkları hizmette aksamaların meydana gelebileceği de değerlendirilmekte.

Edinilen bilgiye göre Sağlık Müdürlüğünce İlçemiz Garaj Mevkiinde bulunan Haşim Zehra Tarı Ortaokuluna ait eski atıl binanın yeni bina yapılıncaya kadar kullanım hakkının talep edildiği fakat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından buranın verilmediği öğrenildi.

Vali Şakalar Talimat Verdi
Konuyu bugün valilikte yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında gündeme taşıyan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Sinop Valisi Köksal Şakalar’a konuyla ilgili bilgi vererek yaşanan durumu aktardı. Vali Şakalar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğüne talimat vererek gerekli çalışmanın yapılmasını ve herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması noktasında talimat verdi.

Seda ŞengülSeda Şengül