Güncel
Giriş Tarihi : 23-12-2014 12:38   Güncelleme : 05-01-2015 17:40

Akın'la Gurur Duyduk

Sinop Türk Kızılay Şubesi Kuruluş Yıldönümünde Gerzeli Hemşerimiz Mehmet Akın Yüzüncü Yıl Plaketi İle Onurlandırdı

Akın'la Gurur Duyduk
 Türk Kızılayı'nın 100. yıl kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Sinop Ahmet Muhip Dıranaz Uygulama Oteli’nde yedi bölge şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yüzüncü yıl kuruluş yemeği ve özel kutlama programı etkinliği gerçekleştirildi.

 

 

Programın ilk açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Kızlayı Sinop Şube Başkanı Mustafa Korucuoğlu, “Türk Kızılayı 11 Haziran 1968 yılında kurulmuş olup, bu yıl 146. yılını kutlamış olduk. Türk Kızılayı ülkemizin en yaygın, en etkin ve en güçlü organizasyon yapısına sahip sivil toplum kuruluşudur” derken, bu kapsamda plaketle onure edilen Gerzeli Mehmet Akın ise duygu ve düşüncelerini şu şekilde açıkladı. “1973 yılından bu yana sürekli kan vermekteyim Ben kan merkezi dışında birçok hastaya da hastanelerde kan verdim. Bu bağlamda Kızılay beni bronz, gümüş ve son olarak da altın madalya ile onure etti. Diyerek herkesi bu konuda daha fazla duyarlı olmaya davet etti.”

 

Ayrıca, Sinop Türk Kızılay şube başkanlığı kurum bazında yürütülen faaliyet ve çalışmaların tanıtımında ve halka duyurulmasında destek ve katkı sağlayan Basın Mensupları da plaketle onure edildi.

 

Ahmet Muhip Dıranaz Uygulama Oteli’nde gerçekleşen etkinliğe Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Nihat Adıgüzel, Türk Kızılayı Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Akar ve Teftiş Kurulu Başkanı Özkan Kalemci’nin yanı sıra Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Garnizon Komutanı J. Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Vekili Yüksel Ateşoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, merkez mahalle muhtarları ve davetliler katıldı.

hakan akbaşhakan akbaş