Güncel
Giriş Tarihi : 05-08-2017 13:38   Güncelleme : 05-08-2017 14:08

Almanya'da Katledilen Genç Kadın Gerze'de Toprağa Verildi

Gerzeli Esra Kaya (26) Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde, Fas asıllı Alman erkek arkadaşı Samir Benalia (35) tarafından öldürüldü

Almanya'da Katledilen Genç Kadın Gerze'de Toprağa Verildi

Gerzeli Esra Kaya (26) Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde, Fas asıllı Alman erkek arkadaşı Samir Benalia (35) tarafından öldürüldü. Çelik’in cenazesi, Lise Caddesi’ndeki evinin önünde alınan helallikten sonra, öğle namazına müteakip ilçemiz Ahde Vefa Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

Uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen Benalia’nın, iddialara göre uzun süredir Kaya’ya şiddet uyguladığı söyleniyordu. Sert bir cisimle başına vurularak öldürülen genç kadından haber alamayan ablası, bir komşusuyla birlikte evine gitti. Yatağında kanlar içinde bulunan Kaya’nın erkek arkadaşı tarafından öldürüldüğü tespit edildi.

 

7 yaşında bir de çocuğu olduğu öğrenilen Çelik’i öldüren zanlının hala yakalanamadığı ifade edildi. Alman polisinin her yerde aradığı zanlı Benalia’nın 1,72 boyunda, kısa ve siyah saçlı olduğu belirtildi.

Mum yaktılar, çiçek bıraktılar

Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Gelsenkirchen kentinde bulunan Kaya’nın evi, sevenleri tarafından ziyaretçi akınına uğradı. Ölümünün gerçekleştiği yatak odasının önüne mumlar konulurken, sevenleri ve yakınları da çiçek bırakarak genç kadının ölümünü andı.

 

Gerze’ye getirildi

Almanya’da 3 Ağustos sabahı katledilen Kaya’nın naaşı, havayoluyla Sinop’a getirildi. Bugün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, genç kadının naaşı ilçemiz Ahde Vefa Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

Belediye’den anons

Adet olduğu üzere, vefat eden her kişi için ölüm anonsu yayımlayan Gerze Belediyesi’nin bu sefer ki anonsu ise farklı oldu. Normalde vefat edenin akrabalarını saydıktan sonra “vefat etmiştir” şeklinde anonsu bağlayan Gerze Belediyesi, kadına şiddete dikkat çekmek adına bu sefer ki anonsunda farklı bir yol izledi. Verilen anonsta “Esra Kaya Almanya’da yaşarken kadına şiddete maruz kalarak hayatını kaybetmiştir” sözlerine yer verildi.

 

Biz de Gerze’nin Sesi Gazetesi olarak merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.


Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi



Erkan TaşErkan Taş