Güncel
Giriş Tarihi : 22-06-2017 12:30   Güncelleme : 22-06-2017 13:07

Amerikalı Alanna Sinop'ta Müslüman Oldu

ABD’de yaşayan Alanna , düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

Amerikalı Alanna Sinop'ta Müslüman Oldu
ABD’de yaşayan Alanna , düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in makamında gerçekleştirilen ihtida törenine İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, Dedesi Ertuğrul Gür ile katılan Alanna, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Sinop İl Müftüsü Çelik , İslam dininin temel esaslarıyla ilgili bilgiler verdi ve dua etti.



Babası Sinoplu bir Türk ve Annesi Amerikan olan Alanna, Amerika’da bulunduğu sürede kiliselere gitti, ayinler izledi ancak İslamiyet’in insana verdiği huzuru bulamadı.Kimsenin baskısı altında kalmayarak araştırarak İslamiyet’in güzelliklerine vakıf olduktan sonra Müslüman olmaya karar verdiğini belirten Alanna Dilara Gür şunları söyledi “Ben ABD’de doğdum. Hayatımı orada devam ettiriyorum. Babam Müslüman annem Hıristiyan dı. Ben bu yaşıma kadar Hıristiyan olarak yaşadım. Babam beni hiç baskı altında bırakmadı. Çevremde yaşayan Müslüman arkadaşlarım vardı. İslamiyet’e karşı bir araştırma ihtiyacı hissettim. Araştırdıkça İslamiyet’in insanlığa, barışa, sevgiye, kardeşliğe çok değer veren güzel bir din olduğunu anladım. İslamiyet’in güzelliklerine vakıf oldum. İnsanlığa bir tek ferde bile ne kadar değer verdiğini gördüm. Müslüman olmaya karar verdim. Dedemi ziyarete geldiğimde Müslüman olmak istediğimi belirttim. Onlar ile birlikte Sinop İl müftülüğüne müracaat ettik. Şimdi Müslüman oldum içimde tarif edilemez bir huzura kavuştum” dedi.

İhtida merasiminde İslamiyet’in emir ve yasakları hakkında bilgi veren Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik İslamiyet’i seçen Anna Dilara Gür’e İmanını, Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazandıracak güzel ameller ile tezyin etmesini nasip etmesi duasında bulunduktan sonra şunları söyledi. Türkiye'ye turistik ya da farklı amaçla gelip Müslüman olmak isteyenlerin başvuruları sonucunda ihtida töreni düzenliyoruz diyen İl Müftüsü Çelik törenin sonunda Alanna Dilara Gür’e Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınlarından Kur’an-ı kerim ve dini bilgilerden oluşan bir set hediye etti.
Erkan TaşErkan Taş