Güncel
Giriş Tarihi : 10-12-2018 09:37   Güncelleme : 10-12-2018 09:37

Araç Parklarına Dikkat

Emniyetten sürücülere hatalı park uyarısı

Araç Parklarına Dikkat

Emniyetten sürücülere hatalı park uyarısı "Sinop İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama ile ilimizde trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla sürücülerin hatalı park etmemeleri için trafik işaretlerine ve kurallarına uymaları gerektiği bildirildi."

Sinop İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada trafik güvenliğinin ve akışının sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için sürücülerin ve yayaların trafik kurallarına riayet etmelerinin büyük önem taşıdığı vurgulandı. Sinop’ta trafik güvenliği açısından dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birinin ise hatalı parklar olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; Hatalı park, araçların durma ve duraklaması gereken haller dışında bırakılmasıdır.

Sinop’un mevcut yapısı dikkate alındığında, okul giriş-çıkış saatleri, öğle ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğu artmakta, sürücülerin de araçlarını gelişigüzel park etmeleri trafik akışını olumsuz etkilemekte. Karayolları Trafik Kanununun 60, 61 ve 62. Maddelerinde duraklama ve park etme kuralları düzenlenmiş olup, vatandaşların, görevli personelin uyarılarına ve trafik işaretlerine dikkat etmeleri gerekmekte. Emniyet personeli tarafından sabit ve seyir halinde trafik akışının sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için denetim ve kontroller sürdürülmekte, tespit edilen olumsuzluklara ilişkin gerekli yasal işlemler yerine getirilmekte. Hakkında yasal işlem tatbik edilen sürücülerin itirazlarını Trafik Mahkemesine, Trafik Mahkemesinin bulunmadığı yerlerde Sulh Ceza Mahkemesine yapmaları gerekir.

Unutulmamalıdır ki gelişi güzel araçların park edilmesi, ambulans, itfaiye, kolluk kuvvetlerine ait araçların giriş ve çıkışına engel oluşturarak, hayati bir durumda müdahale edilmesini geciktirebilir, engelli vatandaşların ulaşım kolaylığını olumsuz etkileyebilir, öğrencilerin okul giriş-çıkışlarında ya da yaya geçitlerinde tehlikeli durumlar ortaya çıkarabilir. Bu kapsamda Sinop’ta trafik güvenliğinin sağlanması açısından vatandaşların araçlarını yaya geçidine, engelli araç alanına veya park edilmesi yasak olan başka noktalara park etmemeleri, olumsuz bir durumla karşılaşmaları halinde vakit kaybetmeden 155 Polis İmdat Hattını aramaları gerekmekte.

AdminAdmin