Güncel
Giriş Tarihi : 01-02-2019 13:26   Güncelleme : 01-02-2019 13:41

Aracı olanlar dikkat sizinde başınıza gelebilir..!!!!

Araç muayenesi için randevu almak isterken dolandırıldılar

Aracı olanlar dikkat sizinde başınıza gelebilir..!!!!

Avusturya’dan dönerek Türkiye'ye yerleşen bir vatandaş, muayenesi biten aracı için randevu almak isterken dolandırıldı.

Randevu talebi oluşturmak için internette gördüğü numarayı arayan vatandaşa 6-7 dakikalık konuşma sonrası 150 lira ekstra fatura geldi.

Edinilen bilgiye göre, Avusturya’nın Viyana şehrinden ülkeye dönüş yapan Şeref Atasever, burada oto yıkama dükkanı açtı. Aracının muayenesinin bitmesi üzerine muayene için randevu almak isteyen Atasever, internete “TÜVTÜRK araç muayenesi randevusu” yazarak karşısına çıkan ilk sayfayı tıkladı. Araç muayene randevusu için verilen 0800’lü numarayı arayan Atasever, randevu talebi oluşturmak için 6-7 dakika operatörle konuştu. Randevusunu tamamladıktan sonra telefonu kapatan Atasever, telefonuna gelen mesajla şok oldu. Operatör servisinden gelen mesajda faturasının 251.77 TL olduğunu gören ve faturasının 100 lira olduğunu bilen Atasever, randevu kaydı oluşturmak için konuşurken yaklaşık 150 lira ekstra fatura gelince dolandırıldığını anladı.

Dolandırıcılığın arttığı bu dönemde daha çok bilinçli olunmalı, internetten bulunan her numara aranmayıp,  internet sitelerinin doğruluğu ve kontrolü sağlanarak giriş yapılmalıdır.

AdminAdmin