Güncel
Giriş Tarihi : 12-06-2017 14:32   Güncelleme : 12-06-2017 18:17

ASİDER Yollarda

Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER), üyelerine hızlı ve daha iyi hizmet verebilmek için araç satın aldı

ASİDER Yollarda

Merkezi Almanya’nın İserlohn kentinde olan Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER), üyelerine hızlı ve daha iyi hizmet verebilmek için araç satın aldı. ASİDER logosuyla süslenen araç Dernek Başkanı Ali Çalışkan tarafından derneğin başkan vekili, aynı zamanda teşkilat başkanlığını yürüten Sirvan Ünal’a teslim edildi. Teslim töreninde ASİDER’in Genel Sekreteri Birol Üstün, Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Erdem, Denetleme Kurulu Üyeleri Aslan Ünal ve Özgür Öztürk hazır bulundular.

 

“Asider’in Kurumsal Olarak Da Güçlü Olması Gerekir”

Teslim töreninde, ASİDER’in Avrupa genelinde örgütlenen tek yöresel dernek olduğunun altını çizen Başkan Ali Çalışkan, “her seferinde altını çizdiğimiz gibi ASİDER’i tek merkezden yönetmek mümkün değil. Bu sebepten bizler teşkilatlanmaya hız verdik. Bir anlamda ASİDER’i kurumsallaştırmak istiyoruz. Bu doğrultuda Başkan Vekilimiz olan Sayın Sirvan Ünal’ı yönetim kurulu olarak teşkilat başkanlığına getirdik. Sayın Ünal her daim arazide olacak. Yani nerede Sinoplu varsa orada olacak. Aracı da bu sebepten dernek olarak aldı. Sayın Ünal’a bugün teslim ediyoruz. Aracın alımında büyük emeği geçen Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Yüksel Erdem’e de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Ünal’da, ASİDER olarak her gün arazide olacakları ve Avrupa’daki Sinopluların mutluluklarına, hüzünlerine ortak olacaklarını söyledi. Ünal, “tabii ki bunların çerçevesinde derneğimizi daha güçlü kılmak için üye çalışmalarımıza da hız verdik. Geçtiğimiz 2 hafta içinde derneğimize 50’ye yakın yeni üye katılımı oldu. ASİDER olarak tek amacımız var, o da ASİDER ailesini daha da büyütmek” dedi.

Erkan TaşErkan Taş