Güncel
Giriş Tarihi : 16-09-2019 00:31   Güncelleme : 16-09-2019 13:13

ATA'YA SAYGI YÜRÜYÜŞÜNDE BİNLER TEK YÜREK OLDU

Başkan Ayhan "Atatürk'e Yakışan Bir Gençlik Yetiştirelim" derken, bir sonraki yıl 15 Eylül etkinliği için SOLOTÜRK F-16 gösteri ekibinden söz aldı.

ATA'YA SAYGI YÜRÜYÜŞÜNDE BİNLER TEK YÜREK OLDU

Binlerce kişinin nefesini tutarak gözyaşlarıyla izlediği SOLOTÜRK F-16 Ekibinin göster, uçuşu sonrası Sinop Valiliği önünden başlayan Ata’ya saygı yürüyüşüne binlerce vatandaş katılım gösterdi.

Sinop Valiliğini önünde bando ekibinin marşlar çalmasıyla başlayan yürüyüşte açılan dev Türk Bayrağı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posteri kortejdeki yerini aldı.

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop Vali Yardımcısı Murat Girgin, Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sönmez’de kortejde vatandaşlarla birlikte yürüyüşe katılarak marşlara eşlik etti. Valilik önünden başlayan yürüyüş tüm coşku ve heyecanıyla Atatürk Anıtı önünde son buldu.

Paşa’nın Sinop’a gelişinin 91. Yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinlikler Atatürk Anıtı yanında Grup Gündoğarken konseriyle devam etti.

15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel’in sunduğu program Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerin huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Demirel, 91 yıl önce Sinop’u ziyaret eden Atatürk’ün bu ziyaretinin sıradan bir ziyaret olmadığını belirterek, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk yurdu karış karış gezerken o günlerde çok kısıtlı devlet bütçesini kendi keyfine bir tek adım atmadı. Cumhuriyeti taşıdı gittiği her yerde. Devrimlerini taşıdı gittiği her karışta. Bunu anlatabilmekti derdi. Gittiği her yerde devrimin çiçekleri açtı” diyerek açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Barış Ayhan “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Harf İnkılabını başlattığı 15 Eylül 1928 yılının 91. Yıldönümü. Maalesef bu güne kadar bu anlamlı gün devlet törenleriyle çok kısa tutularak, sadece bir görev icra etme mantığıyla yerine getirilmiş törenlerle kısıtlı kalmıştır. Böyle güzel böyle anlamlı günü asla geçiştiremezdik.

Sinoplular o gün Atalarına doyamamışlardı, bizde Atamıza doyamadık. Ama onu hala kalbimizde yaşatıyoruz. Tam bağımsızlığımızın sembolü rengini şehitlerimizden alan al bayrağımızın altında, Atamızın huzurunda onun hedeflerine ulaşmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bundan sonra Sinop’ta Atatürk’e dair, tam bağımsızlığa dair kutlanması gereken ne gün varsa nasıl bir organizasyon varsa biz Sinop Belediyesi olarak içinde olacağız bunun geçiştirmelerine müsaade etmeyeceğiz. Atamızı bize unutturmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Tam bağımsız Türkiye idealinden asla vazgeçmeyeceğiz.

Ulusal bayramlarda, özel günlerde, anlamlı günlerde, Ata’yı anmakla, onun huzurunda olmakla, ona yakışır törenlerle bu günleri kutlamak yeterli değil. Daha çok çalışmamız lazım, onun gösterdiği hedeflere ulaşmak için mutlaka tüm gençlik olarak Atatürk’ün söylediğini asla unutmayın, Benim Ümidim Gençliktedir sözünü asla ve asla unutmayalım ve ona yakışır bir gençliği hep beraber yetiştirelim. Tam Bağımsız Çağdaş Türkiye hedefine ulaşmak için gecemizi gündüzümüze katıp var gücümüzle çalışalım” diyerek SOLOTÜRK F-16 gösteri ekibinden sonraki yıl 15 Eylül etkinlikleri için söz alarak bundan sonra her yıl aynı coşku ve heyecanla kutlanacağını belirtti.

Ayhan, herkesi gururlandıran ve duygulandıran SOLOTÜRK Ekibine plaket takdiminde bulunurken, SOLOTÜRK Ekibi de, Nüans Müziğin kendilerine özel olarak yaptığı şarkıya teşekkür ederek SOLOTÜRK F-16 Uçağının özel fotoğrafını hediye etti.

Çektirilen hatıra fotoğrafının ardından Grup Gündoğarken’in sahneye çıkmasıyla birlikte binlerce vatandaş konserin tadını çıkarttı.

hakan akbaşhakan akbaş