Güncel
Giriş Tarihi : 10-11-2018 12:42   Güncelleme : 10-11-2018 13:59

ATAMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ

Bugün günlerden 10 KASIM - 1938

ATAMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ

Ölümünün 80. Yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Düzenlenen Programla Anıldı Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete irtihalinin, 80. yılı nedeniyle, Sedat Işıdı Belediye Kültür ve Sanat merkezi Salonu’nda anma programı düzenlendi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü 80. Ölüm yıldönümünde anmak için Hükümet Konağı önünde yapılan çelenk töreninin ardından program Sedat Işıdı Belediye Kültür Merkezinde devam etti. Kültür Merkezinde ki program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Haşim ve Zehra Tarı okul Müdürü Murat Balcıoğlu, yaptı.

Bağımsızlık savaşımızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Komutan, Eşsiz Devlet Adamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün, 80.Yıldönümünde onun büyük hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Ülke gerçeklerinin acımasızlığına rağmen güçlü bir inançla zafere odaklanıp, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm dünyaya meydan okuyarak, dünya tarihine altın harflerle kazınan Kurtuluş Savaşını milleti ile birlikte yazdı.
Balcıoğlu, konuşmasının devamında Zafer kazanmış bir komutan olmasına rağmen, “Yurtta barış, dünyada barış” sözleriyle barışın vazgeçilmezliğini haykıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, zaferle taçlanan Kurtuluş Savaşı’nın sonunda kendisine, ‘Başardınız Paşam’ diyenlere, “Asıl mücadele şimdi başlıyor”, “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, O’nu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz” sözleriyle gençlere hedeflerini gösterdi.
Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 80. yılında, Milletimizin yüreğinde ölümsüzleşen, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü, silah arkadaşlarını, isimsiz kahramanları ve geçmişten günümüze kadar vatan uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha sevgi, saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhları Şad Olsun.

Konuşmaların ardından ''Atatürk konulu '' isimli sinevizyon gösterimi yapıldı. Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladığı ''Atatürk temalı pandomim '' adlı gösteri sergilendi. Daha sonrasında öğrencilerin gösterdiği başarılı performans eşliğinde sahnelenen oratoryo salonda ki izleyicilerin büyük beğenisini toplarken aynı zamanda da duygulandırdı. Akabinde Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu müzik öğretmeni Müşerref Saçarın ‘’öldüğünü nasıl söylerim’’ adlı şiiri izleyicilerini oldukça derinden etkiledi.

Daha sonrasında öğrencilerin hazırlamış olduğu Zeybek gösterimi yapıldı.

Anma programının sonunda resim, şiir ve kompozisyon dalında derece alan başarılı öğrencilere İlçemiz Kaymakamı Murat Güven, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tarafından ödülleri verildi.

Büyük Önder Atatürk'ü Anma Programı, çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.












 

AdminAdmin