Güncel
Giriş Tarihi : 10-08-2016 16:04   Güncelleme : 10-08-2016 16:21

Av Yasağı Sona Eriyor

Balıkçılar Yeni Sezona Hazırlanıyor

Av Yasağı Sona Eriyor
 Av sezonun 15 Nisan'da kapanmasının ardından yasağın kalkacağı 1 Eylül'e kadar "paydos" diyen Gerzeli balıkçılar, yeni sezon öncesi yıpranan ağlarını ve teknelerini onarıyor.

Gerze'de balıkçılar, sezon boyunca denize serdikleri ve zarar gören ağlarının onarımını liman mevkiinde konumlan balıkçı barınaklarında yapıyor. Balıkçılar, zarar gören ağlarını tekrar nakış nakış işleyerek eski haline getirmeye gayret gösterirken, bazıları da teknelerinin bakımını yaparak yeni sezona hazırlıyor.

Her sezon sonunda bu bakımı yapmaları gerektiğini dile getiren balıkçılar "Bazı ağlarımız az zarar görmüş, onları onarma şansımız var ancak çok zarar gören ağlarımıza ek yapmak durumunda kalıyoruz. Yani yaz sezonunu ağlarımızı ve teknelerimizi onararak geçiriyoruz. 1 Eylül'e kadar da bu çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Ağustos ayının sonuna kadar hazırlıklarına devam  edecek olan balıkçılar, yeni sezondan umutlu olduklarını belirttiler.

2016-2017 yılı sezonunda palamut ve istavritin çok olacağını söyleyen balıkçılar "15 Eylül'de trol balıkçılığı başlayacak, kum midyeciliği avcılığı ise bu sene nadasa bırakılacak” dedi.

Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz