Güncel
Giriş Tarihi : 27-05-2018 18:39   Güncelleme : 28-05-2018 01:41

Bakan Eroğlu Gerze İçme Suyu Konusunda Tarih verdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 27 Mayıs Pazar günü, beş önemli tesissin açılışını yapmak üzere Sinop’a geldi.

Bakan Eroğlu Gerze İçme Suyu Konusunda Tarih verdi

Bakan Eroğlu Sinop’ta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 27 Mayıs Pazar günü 83 milyon lira yatırım bedelli 5 tesisin toplu temel atma ve açılış töreni yapmak amacıyla ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy Kredileri Sertifika Dağıtımı töreni için Sinop'a geldi. 

Özel bir uçakla Sinop’a gelen Bakan Eroğlu'nu burada İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Köksal Şakalar, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Ak Parti Milletvekili Adayı Ayhan Ergün, Ak Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş  ile Sinop protokolü karşıladı. 

SİNOP'A  MİLYONLUK YATIRIM

İlk olarak Sinop Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada kendisini bekleyen protokol üyeleri ile selamlaştı, ardından Valilik şeref defterini imzaladı. Akabinde valilik toplantı salonunda basın mensuplarının karşısına geçerek yatırımlar konusunda basına bilgi aktardı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sinop’un yatırımlardan en çok pay alan iller arasında yer aldığını ifade ederek Sinop la ilgili bir mastır planı hazırladık. Bu kapsamda yatırımlarımız şu şekilde olacak, diyerek Sinop’a yapılan birçok  yatırımı şu şekilde sıraladı :

Sinop’taki meteoroloji istasyonları tamamlandı.

Sinop’un havaalanında büyütme çalışmaları yapılarak, Sinop Havaalanını uluslararası bir havaalanına dönüştürüldü.

Gerze ye Erfelek suyunun getirilmesi noktasında 33 km lik irsale hattında çalışmalar devam ediyor.  Bu hatta kamulaştırmayla ilgili bir sorun yaşanmıştır o sorununda en kısa zamanda aşılarak 2019 Ramazan Bayramı arifesinde Gerze’ye suyu vermiş olacağız, diyerek yetkililere Gerze Suyu Projesinin takibi noktasında gerekli talimatları verdi.

Sinop İlçelerinde beş baraj bitirildi “Dodurga barajı, Erfelek barajı, Saraydüzü barajı ve iki baraj çalışması daha devam ediyor.

Sinop’un % 64’ü orman. Bizler ormanların kırsal kalkınmada kullanılması amacıyla çeşitli projelerimiz devam etmektedir. Özellikle orman köylülerine gelir getirici alanlar (Yer bizden, dikim bizden, masraflar bizden) oluşturuyoruz.  

12 mesire yeri, 5 bal ormanı kuruldu

Bal ormanları noktasında özellikle Erfelek’te büyük yaprak bal ormanı, Ahmet yeri bal ormanı,  Ayancık bal ormanı, Aksu bal ormanı şeklinde beş bal ormanı kuruldu.  

Gerek, Sinop un güzelliklerini dünya çapında tanıtmak, gerekse de  Ayancık’ta yapılacak olan tabiat parkını  dünya turizmine açılmasının hedeflendiğini müjdeleyerek

Ayancık ilçesine 38 kilometre mesafede bulunan Akgöl'ün tabiat parkı ilan edilmesi için kendilerine talepte bulunulduğunu, 400 dekar büyüklüğündeki Akgöl'ün, Türkiye'nin 237'nci tabiat parkı ilan edildiği bilgisini paylaşarak, "Şimdi burada imzasını atıyorum ve Akgöl'ü tabiat parkı ilan ediyoruz. Ülkemize ve Sinoplulara hayırlı, uğurlu olsun.

Burada Sinop ta öğretmen sayısı, yeni dersliklerin sayısı artırıldı. Okullarda bilgisayar ağı geliştirildi tekli öğretime geçen illerimizden birisi de Sinop’tur.

Sağlık bakanlığı önemli yatırımlar yaptı Sinop Atatürk Hastanesi,  Ayancık Devlet Hastanesi, Gerze Devlet Hastanesi, Türkeli Devlet Hastanesi ve( Erfelek Devlet Hastanesi’nin de yapım planı) hazırlandı

2003 yılında geldiğimde burada doğru dürüst bir ambulansı dahi yoktu.  Fakat şuanda  112 ambulans sayısı ve  acil istasyon sayısı artırılarak 17’ye, acil ambulans sayısı 39’a ve kış şartları içinde  4  adette paletli ambulans hizmet vermektedir

Gıda tarım hayvancılık bakanlığımız çiftçimize 165 milyon TL karşılıksız hibe verdi

TOKİ burada 346 konut inşa etti ve TOKİ tarafından Sinop'ta yeni yeni yatırımlar devam etmektedir

Sinop ta karayolu ağı 570 km dir. Ve bütün yollar Afyon kaymağı gibi oldu.

Köydes kapsamında Sinop’a 162 milyon TL gönderilerek köylerde ki neredeyse bütün içme suyu sorunu aşıldı, hatta bu sene ek 46 milyon TL daha para köydes’e aktarılarak yolların altyapı sorununun aşılması hedeflendi.

Ben daha önceki gelmem de Sinop’a toplam 37 müjde vermiştim. Bugün bunların 25 i bitti, 12 si ise devam etmektedir.

Ayrıca, Batı Karadeniz bölgesinde oluşturduğumuz yatırım programıyla buralarda baraj, sulama tesisi, içme suyu projesi, dere yatağı ıslağı gibi birçok yatırımız devam etmektedir. İnşallah bu yatırımlarımız da  31 Aralık 2019 tarihine kadar tamamlanacaktır”dedi.

Sn. Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun programı ise şu şekilde devam etti.  16:00 Valilik ziyareti, 17:00 AK Parti İl Başkanlığı ziyareti, 18:30 Temel Atma ve Sertifika Dağıtım Merasimi, 20:00 İskele Meydanı’nda İftar Programı

hakan akbaşhakan akbaş