Güncel
Giriş Tarihi : 18-06-2012 14:03   Güncelleme : 18-06-2012 14:03

Bakan Gerze'de Yol İnceledi

Bakan Binali Yıldırım Sahil Yolu Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Bakan Gerze'de Yol İnceledi

 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlığı ile ilgili bir dizi inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Sinop’a geldi.




Bakan Sahil Yolunu İncelerken Ak Sakallı Dedeler Bakanın Yanına Gelerek Hayır Duası Ettiler!

Bakan Demirci köy Balıkçı Barınağı açılışını yaptıktan sonra Sinop Gerze ve Gerze Yakakent Sahil Yolu çalışmalarını yerinde inceledi.




Bakan Cengiz İnşaat tarafından yapılmakta olan Yakakent Gerze arasındaki yolu giderek İdemli, Töngel sokağı arasında ki tünel ve asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.




 Karayolu 7. Bölge Müdürü, Abdulkadir Uraloğlu yol çalışması hakkında Bakan Binali Yıldırıma bilgiler aktardı.




Uraloğlu, Yenikent Töngel Sokağı arasında çift şerit asfaltlama çalışmalarının tamamlandığını, Yakakent Gerze arasında iki adet tünel bulunduğunu (2x1500) ve (2x300) metre uzunluğunda bulunduğunu söyledi.




Bölge müdürü Yakakent Gerze yolunda heyelan riski olduğunu bundan dolayı dünyada 2. kez uygulanmakta olan zırhlı fore kazık sisteminin burada uygulandığını, fore kazıkların boyunun 16 ile 25 metre arasında olduğunu ve her bir viyadük ayağının altında 16 adet zırhlı fore kazığın bulunduğunu belirtti.




Bakan Cengiz İnşaata bağlı asfaltlama çalışması yapan bir aracın direksiyonuna geçti. Ve Sahil yolunun 30 Ağustos 2012 tarihine kadar bitirileceğini ifade etti.




Yapılan incelemelerin ardından Cengiz İnşaat’a bağlı şantiyeye giden Bakan burada bir süre dinlendikten sonra ilçemiz’den ayrıldı.


AdminAdmin