Güncel
Giriş Tarihi : 30-07-2020 16:50   Güncelleme : 30-07-2020 18:30

Bakan Yardımcısı Çataklı Gerze'de Denetim Yaptı

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, ilçemiz dere yeri mevkinde yapılan Trafik Denetimine katıldı

Bakan Yardımcısı Çataklı Gerze'de Denetim Yaptı

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, bayram süresince trafik denetimi için 162 bin personel görevlendirdiklerini ifade etti.

Denetimlere Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Alay Komutanı Kıdemli Albay Hakan Başakcı, İl Emniyet Müdür V. Alparslan Özdağlı, Sahil Güvenlik TCSGB Komutanı Yüzbaşı Koray Kemiksiz ve Gerze İlçe Müdürü Erol Ulaş da katıldı.

Bakan Yardımcısı yapmış olduğu açıklamada; “Bayramlar geleneklerimizin, inançlarımızın gereği sıla hi rahimin yapıldığı, eş dost akraba ziyaretlerinin yapıldığı günlerimizdir. İnşallah vatandaşlarımız sağlık, selamet içerisinde bayramlarını geçirirler.

Ülkemizde yaşanan bu bayram hareketliliğinden dolayı ülkemizin her bir köşesinde Trafik Denetlemesi ve Yol Uygulaması yapılmaktadır. Bizlerde başta Sn. Bakanımız olmak üzere ülkemizin her bir köşesinde bu denetimleri yapan birimlerimizi ziyaret ederek, farkındalık oluşturmaya çalışmaktayız.”

Çataklı, bu bayramda da 29 Temmuz-4 Ağustos arasında 7 gün boyunca yoğun güvenlik önlemi ve trafik tedbiri aldıklarını ifade ederek, Ülkemizin, altyapıda karayolu ulaşımında önemli mesafeler aldığını kaydetti.

“Personelimiz eldeki tüm imkan ve kapasiteyi de kullanarak, helikopter ve droneler de dahil olmak üzere kritik noktalarda denetimlerde bulunacak. Bu kapsamda İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu başta olmak üzere Bakan Yardımcılarımız, Emniyet Genel Müdürümüz, Jandarma Genel Komutanımız, polis başmüfettişlerimiz, valilerimiz, kaymakamlarımız, emniyet müdürlerimiz ve jandarma komutanlarımız da dahil 7 gün boyunca yollarda olacaklar.

Burada bizim Bakanlık olarak amacımız bir farkındalık oluşturmak, eksiklikleri gözden geçirmektir. İşte bu kapsamda bende Kırıkkale, Çorum, Amasya, Samsun, Ordu ve Sinop’ta denetimlere katıldım.

Yapılan istatistiklerde Trafikte yaşanan kazaların % 90’ı oranı insan faktöründen kaynaklı diyebiliriz. İşte bu kazaları en aza indirebilmek, farkındalık oluşturabilmek adına hep birlikte yollardayız.  Bakanlığımızın yürüttüğü çeşitli kampanyalarda “Hatalı sürücüye kırmızı düdük, öncelikle hayat” gibi birçok projeyi yürütmekteyiz.”

Trafikte Şerit ihlalleri, Cep telefonu kullanılmaması, aşırı sürat konusunda dikkatli olmak, bilhassa uzun yolculuklarda kişilerin yorgun yola gitmemeleri ve mola vermeleri konusunda ki hassasiyetlere dikkat çekti. Ve bu farkındalığın oluşturulması noktasında öncelikle basın olmak üzere herkesten destek istedi.

Bakan Yardımcısı Çataklı denetimlerin ardından Jandarma Trafik ve Bölge Trafik Polisleriyle de bir süre sohbet etti ardından basının sorularını aldı.

Gerze Bölge Trafik Denetleme İstasyonunun Akibeti Soruldu

Gerzeninsesi Gazetesi adına Fatih Uysal “yıllar önce Bölge Trafik Denetleme İstasyonu oluşturmak adına kurumun Yaykıl Mevkiinde bir yer aldığını fakat bu güne kadar burada bir çalışma görmediklerini, Bakanlık olarak ilçemize Gerze Bölge Trafik Denetleme İstasyonu kazandırılması noktasında Gerze Halkına bir müjdeniz olabilir mi sorusu üzerine Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı konuyla alakalı olarak bilgisinin olmadığını fakat konuyu incelemek adına not aldığını kaydetti.

hakan akbaşhakan akbaş