Güncel
Giriş Tarihi : 23-11-2018 14:22   Güncelleme : 23-11-2018 19:14

Bakkal amca kepenk indirdi!

40 yıllık Garaj Bakkal, ulusal market zincirlerine daha fazla karşı koyamadı

Bakkal amca kepenk indirdi!

Bakkal kültürünü günümüzde de yaşatmaya çalışan ancak her geçen gün kan kaybeden mahalle bakkalları bir bir kapanıyor.

Paramız yetmediğinde veresiye yazdırdığımız, canımız sıkıldığında oturup sohbet ettiğimiz, evimizin anahtarını bıraktığımız, çocuklarımızı rahatça emanet ettiğimiz bakkal amcalar, ulusal market zincirlerinin yaygınlaşmasıyla değerini kaybetti.

İlçemizde neredeyse her köşe başında açılmaya başlayan süpermarketlere rağmen var olma mücadelesi veren bakkallardan Gerze’de yaklaşık 40 yılı geride bırakan Garaj Bakkal, ulusal market zincirlerine daha fazla karşı koyamayarak kapısına kilit vurma kararı aldı.

1979 yılında Garaj mevkiinde Mehmet Bal tarafından açılan, son olarak oğulları Niyazi ve İsmail Bal tarafından işletilerek günümüze kadar varlığını sürdüren Garaj Bakkal, ulusal market zincirlerinin karşısında daha fazla tutunamayarak kepenk indirdi.

Yaklaşık olarak 40 yıldır aynı adreste Gerzelilere hizmet sunan Bakkal Mehmet amca, yıllardır emek verdiği bakkalını kapatmak zorunda kaldığı için üzgün olduğunu ifade etti. Bakkal kültürünün artık bittiğini söyleyen Mehmet Bal, küçük esnafın zorda olduğunu ekonomik olarak oldukça sıkıntı içinde kaldıklarını dile getirdi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül