Güncel
Giriş Tarihi : 07-09-2016 11:27   Güncelleme : 07-09-2016 11:48

Balıkçılar Umutlu!

Balıkçılar yeni sezonun bereketli geçeceğini umut ettiklerini, ağlarına şimdilik palamudun vurduğunu söylediler

Balıkçılar Umutlu!
 Denizlerde avlanma yasağının sona ermesiyle balıkçılar ''Vira Bismillah'' diyerek denize açıldılar.


Gerze Su Ürünleri Balıkçılık Kooperatifi Başkanı Osman Başar bu sene denizde palamudun bol olduğunu söyleyerek ''inşallah sofralarımızda bu sene balık olacak. Şuan ki durum sezonun bereketli geçeceğini gösteriyor. Sabahın erken saatlerinde denizden gelen taze balıklarımızı burada satışa sunuyoruz. Şuanda palamut çıkıyor 3 tanesini 10 TL'den satıyoruz. Palamudun ardından lüfer ve hamsinin bu sene bol olacağını tahmin ediyoruz. Hamsinin Marmara'dan Karadeniz'e doğru gelmeye başladığını havaların soğumasıyla daha da bollaşacağını düşünüyoruz dedi.

Trabzon'dan gelerek ilçemiz iskelesine demirleyen balıkçı teknesi ''Avcı Baba 2'' yi ziyaret ederek Karadeniz'de balık durumunun nasıl olduğunu öğrendik.

35 yıldır balıkçılıkla uğraşan Trabzonlu balıkçı Hayati Beşirik, yıllardır ekmeğini Karadeniz'den kazandığını Gerze'ye de her sezon uğradıklarını söyleyerek ''Her yıl olduğu gibi sezon başında denize attığımız ilk ağlarımız dolu geldi. Trabzon'dan buraya 2 ton mazot yaktık. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi inşallah hezimet yaşamayız. Beklentimiz balığın bol olacağı yönünde. Karadeniz bu sene inşallah cömert davranacak'' dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül