Güncel
Giriş Tarihi : 18-01-2018 18:12   Güncelleme : 18-01-2018 18:18

Başıboş sokak köpekleri sorunu tekrar hortladı

Gazetemizin ihbar hattına gönderilen fotoğraflar sokak köpekleri sorununu tekrar hortlattı

Başıboş sokak köpekleri sorunu tekrar hortladı

Gazetemizin ihbar hattına gönderilen fotoğraflar sokak köpekleri sorununu tekrar hortlattı

İlçemizde sokak hayvanları için yapılarak hizmete açılan barınak özellikle başıboş dolaşan köpeklerin azalmasına katkı sağlamış ve sokak köpekleriyle ilgili şikayet sorunu çözülmüştü.

Kış aylarında olmamız sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan ve aç kaldıkları zaman saldırganlaşma ihtimalleri nedeniyle vatandaşların özellikle çocukların korkmasına ve ısırılmasına neden olabilecek  sokak köpekleri ilçemiz cadde ve sokaklarında tekrar sürüler halinde dolaşmaya başladı.

Başka yerlerden getirilerek Gerze ilçe merkezine bırakıldığı söylenen bu köpekler sürüler halinde dolaşarak ilçemiz sakinlerini tedirgin ediyor. Küçük çocukları olan vatandaşlar bu konuda bir çözüm bulunması için yetkililere sesleniyorlar. Veliler, özellikle okul gidiş gelişlerinde çocukların, köpek saldırısına uğrayacağı kaygısını taşıdıklarını ifade ettiler.

Vatandaşlar, kimler tarafından bırakıldığı veya nerden geldikleri belli olmayan bu sokak köpekleri için biran önce harekete geçilmezse bir ısırma vakası yaşanabileceğini ve tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini belirterek çocuklara zarar gelmeden gerekli tedbirlerin alınmasını istediler.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül