Güncel
Giriş Tarihi : 09-01-2018 10:57   Güncelleme : 09-01-2018 11:09

Başkan Aldı Sazı Eline!

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Korolarında kullanılmak üzere bizzat kendisinin sipariş ettiği bağlamaların gelmesiyle ilk denemesini yaptı

Başkan Aldı Sazı Eline!

Gerze Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Korolarında kullanılmak üzere bizzat Belediye Başkanı Osman Belovacıklı tarafından siparişi verilen bağlama ve sazlar Başkan Belovacıklı'ya teslim edildi.

Müzik sever kişiliği ile bilinen Başkan, gelen bağlamalardan bir tanesiyle de ilk denemesini yaptı. Belovacıklı, ''Sanatçı toplumun aynasıdır'' diyerek yaptığı kısa açıklamasında ''Sanata ve sanatçıya değer veren anlayışımızla diğer il ve ilçelerden farklı pozisyondayız. Müzik dinleyenlerin rahatlamasını ve duygularını yaşamasına vesile olur.Bilindiği üzere Konservatuar bünyesinde her sene konser programları gerçekleşiyor. Kursiyerlerimizin ilgisi de oldukça fazla. Hemen hemen 400’e yakın kursiyerimiz mevcut.Bu vesileyle de bünyemize kazandırdığımız bağlamalar ile artık daha verimli çalışmalar gerçekleştirilip konserlerimiz daha profesyonel enstrümanlar ile yapılacak” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül