Güncel
Giriş Tarihi : 03-10-2018 15:28   Güncelleme : 03-10-2018 15:55

Başkan Belovacıklı aşure kazanının başına geçti

Gerze Belediyesi tarafından gerçekleştirilen aşure ikramına ilgi yine yoğun oldu

Başkan Belovacıklı aşure kazanının başına geçti

Gerze Belediyesi tarafından her yıl Muharrem Ayı münasebetiyle yapılan aşure ikramına bu yıl da ilgi yoğun oldu.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, aşure kazanının başına bizzat geçerek vatandaşlara ikramda bulundu.

Bu yıl Belediye bahçesinde gerçekleşen aşure ikramına; Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Bekir Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Şevket Terkan, CHP Gerze İlçe Başkanı Emine İlknur Kara, Belediyemiz Meclis Üyeleri, Mahalle ve Köy Muhtarları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye bahçesinde yapılan ikramın yanı sıra resmi kurumlarda görev yapan personellere de aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Yapılan ikram, Belediye İmamı Aykut Çakır’ın okuduğu dua ile sona erdi.

Başkan Belovacıklı yapılan ikramın ardından yaptığı konuşmada: “Her sene olduğu gibi bu sene de Aşure Günümüzü vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirdik. Muharrem Ayı dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayıdır. Aşure Günü, vatandaşlarımızla kucaklaştığımız ve bir arada olduğumuz önemli ve anlamlı bir gündür. Bu paylaşımı hep birlikte yaşamaktan mutlu olduk. Aşure Günü’nün kültürümüzde önemli bir yeri var. Böyle özel ve müstesna günlerde birlik ve beraberlik duygularını daha iyi kavrıyoruz. Bu vesileyle tüm halkımızın mübarek Muharrem Ayı hayırlara vesile olsun. Kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile biz de Gerze Belediyesi olarak halkımıza Aşure dağıtıyoruz. Böyle bir günde halkımızla birlik ve beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde davetimize katılarak bizleri ziyadesiyle memnun eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

     

Seda ŞengülSeda Şengül