Güncel
Giriş Tarihi : 06-06-2015 16:43   Güncelleme : 06-06-2015 22:16

Başkan Kamuoyunu Yanlış Yönlendirmeye Çalışıyor

Yıllardan bu yana çirkin görüntüsüyle insanların gözünü tırmalayan bina şimdi de Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma arasında polemik konusu oldu.

 Başkan Kamuoyunu Yanlış Yönlendirmeye Çalışıyor

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın yerel bir haber sitesinde yayınlattırdığı “Kendi Önergelerini Kendileri Ret Ettiler” isimli haber üzerine gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulunan Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma Belediye Başkanı’nı seçime bir gün kala kamuoyunu yanlış yönlendirmekle itham etti.

Ahmet Burma öğretmen evi inşaatı olarak adlandırılan sahildeki yıkılmayı bekleyen bina ile ilgili olarak gazetemize kendine atfedilen suçlamalara ilgili şu şekilde yanıt verdi.

Denildiği gibi, Gerze Belediyesi bu binayı 10 TL. gibi sembolik bir rakamla meclis kararı ile özel idareye devretmiştir

Yani bu satışın ardından Gerze Belediyesinin bu bina ile ilgili bütün mülk inisiyatifi de özel idareye geçmiş oldu. Daha önceden bu bina ile ilgili olarak ruhsat veriliyor ve bu ruhsata istinaden inşaat başlıyor.

İl özel idaresi daimi encümeni buraya tasfiye kararı veriyor. Ama kararı uygulamıyor

Herkesin hatırlayacağı gibi mahalle sakinleri inşaat yapılırken bayındırlık bakanlığına şikayette bulunuyor. Bayındırlık Bakanlığı’ndan teknik elemanlar geliyor ve buranın teknik olarak kıyı kenar çizgisinden dolayı yapılamayacağına karar vererek, Özel İdare’ye burayı durdurun ve yıkın diyor. Bu yazıyı alan İl özel idaresi daimi meclis üyeleri de; tahliye kararı alarak inşaatı durduruyor. Ancak binayı yıkmıyor. Aynı zamanda mahalle sakinleri, dönemin belediye başkanını ruhsata izin verdi diye savcılığa şikayet ediyor. Bunun üzerin mahkeme ise yapmış olduğu incelemenin ardından belediye başkanını suçsuz bularak beraatına karar veriyor.

Buranın geçmişiyle ilgili olarak kısaca kamuoyunu bilgilendirdikten sonra konumuza dönersek, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, yıllardır burada herhangi bir işlem yapılmaması üzerine il genel meclisine müracaat ediyor ve yeri geri talep ediyor.

Başkan bu yerin bize verilmesini Gerzeli İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma engelledi derken Burma başkana şu şekilde yanıt verdi…

Başkanın İl genel meclisine müracaatın ardından genel meclis gerekli istişareleri yaptı, komisyon çalışmaları gerçekleştirildi, hatta bu yerin keşfine Gerzeli CHP’li İl Genel Meclis Üyesi dahi katıldı. Bakanlığın teknik raporları incelendi ve buranın yıkım kararı olduğundan belediyeye iadesinin mümkün olmadığı yetkili organlarca belirlendi ve komisyon kararı ile de başkanın talebi reddedildi.

Başkan Belovacıklı’nın talebinin olumlu görüldüğü söylemi tamamen asılsız ve yalandır.

Osman beyin yaptığı seçim öncesi kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik bir harekettir. Çünkü Bakanlığın (devletin) aldığı bir karar varken, hatta İl Özel idare kurulunun tasfiye kararı varken, biz devletin ak dediğine nasıl kara deriz, bu mümkün müdür? Neticede bu konu ile ilgili olumlu veya olumsuz söz söyleme hakkı sadece ve sadece Yüksek mahkemelerin kararıdır. Başkanın bir şikayeti var ise, doğru olan; konuyu şark kurnazlığı yaparak kamuoyuna yalan yanlış yönlendirmelerle değil, mahkemelerde hakkını aramasıdır.”dedi.

Başkan Hukuku Çiğniyor

Ahmet Burma son olarak hakkında resmi olarak durdurulma kararı verilen inşaatı Başkan Belovacıklı’nın talep etmesinin de yasa dışı ve hukuksuz bir davranış olduğunu ifade ederek, “Başkan Hukuku çiğniyor. Biz parti ve ilçe teşkilatı olarak her daim hukukun üstünlüğüne inanarak hareket etmeye devam edeceğiz” dedi 

hakan akbaşhakan akbaş