Güncel
Giriş Tarihi : 22-10-2018 17:18   Güncelleme : 22-10-2018 17:26

Başkandan cami yeri için talepte bulundular

19 Mayıs Mahallesi sakinleri Başkan Osman Belovacıklı'dan yapılması planlanan cami için yer tahsisi istediler

Başkandan cami yeri için talepte bulundular

19 Mayıs Mahallesi Muhtarı İdris Öztürk, yaklaşık 50 kişilik mahalle sakini ile birlikte Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya ziyaret gerçekleştirerek mahalleye yapılması planlanan Cami ile ilgili yer tahsisi yapılması için talepte bulundular.

Belediye Meclisi Toplantı Salonunda mahalleliler ile bir araya gelen Başkan Belovacıklı, Cami yeri talebi hakkında vatandaşların sorularını cevapladı.

    Gerze Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin yasalarıyla ilerleyen bir kurum olduğunu belirten Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, yaptığı açıklamada; “Hepimiz Elhamdülillah Müslümanız. Biz Camii için uygun yer bulamayınca bizi siyasi ayrımcılığın içerisine çekmeye çalışıyorlar. Benim kapım 7/24 vatandaşa açıktır. Ben asla ve asla siyasi çıkarımlarda bulunmam. Bunu da herkes gayet net bir şekilde bilir. Allah’ın ilk emri “OKU”dur. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’i tam 3 defa Türkçe Mealiyle okudum. Bahsettiğim gibi yasaların dışına çıkamıyoruz. Yasalara göre Camii yapılacak alanın 3000m² alana sahip olması gerekiyor. 19 Mayıs Mahallesi’nde böyle bir alan mevcut değil. Sizlerde, bizlerde yer bakalım. Baktığımız yer eğer yasalara uygunsa, yemin ediyorum istediğiniz Camii’nin inşaatına destek vereceğim. Vatandaşlarımızın ibadetlerini yapabilmeleri uğruna Yavuz Selim Camii’ne Gerze Belediyesi olarak destek verdik. Baktığımız zaman bu Camii Gerze’nin çehresini değiştirdi. Ben her zaman vatandaşımın taleplerini yerine getirmeye çalışıyorum ve çalışacağım. Bu hususta da elimi her zaman taşın altına sokacağım. Kimsenin şüphesi olmasın. Dinimizi kulaktan doğma bilgilerle değil, okuyarak ve anlayarak öğrenelim. Böylece insanların bizleri kandırmasına izin vermeyip, daha eğitimli daha bilinçli bir toplum oluruz” dedi.

Başkan konunun takipçisi olacağını belirterek toplantının ardından Cami yapımı için uygun yer tespiti yapmak üzere 19 Mayıs Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.

Seda ŞengülSeda Şengül