Güncel
Giriş Tarihi : 26-07-2017 14:43   Güncelleme : 26-07-2017 16:03

Başkandan Sürücülere ''Plaka'' Uyarısı

Gerze Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüseyin Topçu, sürücülere ''plaka'' uyarısında bulundu

Başkandan Sürücülere ''Plaka'' Uyarısı
 Gerze Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüseyin Topçu, standartlara uygun olmayan plakaların araç muayenelerinde ağır kusur kapsamına girdiğini belirterek sürücü ve araç sahiplerinin muayeneden önce mutlaka plakalarını da kontrol ettirmelerini istedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün araç muayenelerinde kusur tablosunu yeniden düzenlediğini ve 3 Temmuz'dan itibaren uygulamaya başladığını söyleyen Topçu, yeni düzenleme ile plakaların mutlaka standartlara uygun olması gerektiğini söyledi.

Başkan Hüseyin Topçu, plakası standartlara uymayan araç sahiplerini uyararak; ''Plakalarda ki harf ve rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik olması, yazı şeklinin bold veya italik olması ve kapatma şeklinde olması ağır kusur kapsamına alındı. Yeni düzenlemeyle plakalardaki yazı ve rakamların Karayolu Trafik Kanunu'nun tescil plakaları bölümünde belirtilen 11 santimetre genişliğinde, 52 santimetre uzunluğunda olmayan plakaların bulunduğu araçlar muayeneden geçemeyecek. Bu nedenle sürücülerin mağdur olmaması için muayene öncesi plakalarını mutlaka kontrol ettirsin" dedi.

"Plakalar 31 liraya değiştirilecek"

Aracın kimliği niteliğindeki plakaların, standartların  dışında olması halinde otoyol ve köprülerde görüntüleme cihazları tarafından  okunamadığına dikkati çeken Topçu, plakalarda standartlara hızlı şekilde geçişin sağlanması amacıyla böyle bir uygulamanın hayata geçtiğini söyledi.

Araç sahiplerinin öncelikle Trafik  Şube Müdürlüklerine başvurarak, buradan temin edecekleri formları doldurmaları  gerektiğini vurgulayan Topçu, daha sonra bu belgeyle Şoförler Odasında 31 Lira karşılığında plakalarını değiştirilebileceklerini söyledi.

''Uygulanan Cezalar Ağır''

Standartlara uymayan ve mührü olmayan plakalara ağır cezaların uygulandığını belirten Gerze Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüseyin Topçu, "Gerze'de plaka basımı konusunda tek yetkili kurum şoförler odasıdır. Bunun dışında hiç bir kurum ve kuruluş plaka basmaya yetkili değildir. Araçlarında standartlara uymayan plaka taşıyan sürücüler, bir an önce plakalarını değiştirmeliler. Aksi halde ciddi cezalarla karşı karşıya kalabilirler'' diyerek sürücüleri uyardı.
Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül