Güncel
Giriş Tarihi : 01-07-2018 21:56   Güncelleme : 01-07-2018 23:39

Bayrak el değiştirdi

Kabotaj Bayramı'nın 92. yılı çeşitli etkinliklerle Gerze'de coşkulu şekilde kutlandı.

Bayrak el değiştirdi

Gerze Liman Başkanlığı tarafından her yıl 1 Temmuz’da gerçekleştirilen etkinlikler sabah 10:00'da Liman Başkanlığının Atatürk Anıtına çelenk bırakması ile başladı.

Çelenk sunumu sonrası Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu yapılarak, göklere çekilen şanlı bayrağımızın altında İstiklal marşımız okundu.

Diğer etkinlikler şehir iskelesinde protokol ve vatandaşların katılımı ile 17:30'da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Murat Güven, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı,  Liman Başkanı Engin Kirpitçi, denizci şehitlerimiz adına denize çelenk bıraktı.

Ardından Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi İpek Gölbol, "Denizci Millet Denizci Ülke " konulu sunum gerçekleştirdi.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma Gerze Liman Başkanı Engin Kirpitci tarafından yapıldı. Kirpitçi, milli denizciliğin önemini ve bu alanda yapılan çalışmaların daha da yükseklere çıkması gerektiğini söyleyerek, vatandaşların Kabotaj Bayramını kutladı.

Konuşmaların ardından sportif ve eğlence amaçlı hazırlanan etkinlikler başladı. Etkinlikler kapsamında yarışmacılar arasında, yüzme yarışı, kürek çekme yarışı,  deniz dibinden tabak çıkarma yarışı, halat çekme yarışı, yağlı direkten bayrak alma yarışı gibi etkinlikler düzenlendi. Yarışmalar oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Katılımcılar yarışmayı birinci tamamlayabilmek için kıyasıya mücadele ettiler.

Kabotaj Bayramının vazgeçilmez oyunları arasında yer alan en zorlu ve vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenen yarışmalardan olan “Yağlı Direkten Bayrak Alma” yarışmasında bayrağı 16 yıldır üst üste Erdal Korkut, alarak kimseye bırakmıyordu. Bu yıl ise bayrağı Yusuf Can Bal, alarak geleneği bozdu. Aynı aileden olmaları bayrağın yine yabancıya gitmediğini gösterdi.

Yarışmaların bitimi ile ödül törenine geçildi. Kazanan yarışmacılar ödüllerini Gerze Kaymakamı Murat Güven, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve Gerze Liman Başkanı Engin Kirpitçi’nin elinden aldı.

Seda ŞengülSeda Şengül