Güncel
Giriş Tarihi : 18-08-2012 14:20   Güncelleme : 18-08-2012 14:20

Bayram Bereketiyle Geldi

Esnafın Yüzü Bayram Öncesi Bir Nebzede Olsa Güldü

Bayram Bereketiyle Geldi

Başı Rahmet, Ortası Mağfiret sonu ise Bereket ayı olan Ramazan’ı şerifin arifesinde ilçemizdeki ekonomik hareketliliğin olup olmadığını birde esnafımıza sorduk.

Son birkaç gündür ilçemizde artan insan ve araç yoğunluğuyla ilgili olarak konuştuğumuz esnafımıza çeşitli sorular yönelttik. Çarşıda, pazarda özellikle akşamları çay bahçesinde yaşanan bu yoğunluğun esnafımıza ekonomik döngüsünün olup olmadığı konusunda bilgilerine başvurduk.

Tamircisinden, berberine, otobüscüsünden, taksicisine, bakkalından manavına kadar birçok ilçemiz esnafıyla konuştuk ve Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala ilçede ciddi bir hareketliliğin olduğunu bunun da işlerine yansıdığını belirttiler.

Bakalım esnafımız neler diyor. Esnaflarımızın konuşmalarını hiç ellemeden bizlere anlattıkları şekliyle siz okurlarımıza aktarıyoruz…

Serkan inci(inci tuhafiye)

İşler ramazan ayı boyunca beklediğimiz gibi geçmedi, fakat bayram dolayısıyla gurbetçilerimizin veya diğer illerden gelenler ile Gerze kalabalıklaşarak  bizim işlerimizin de artacağını düşünüyorum. Ayrıca sizin aracılığınızla tüm İslam aleminin ve Gerzelilerin Ramazan Bayramını kutluyorum.

Caner Altınkaynak (Manav)

Ramazan ayında işler tam istenildiği gibi olmadı. Bayramda işlerimizin iyi olmasını bekliyoruz. Bayram münasebeti ile Gerze’nin kalabalıklaşması ile işlerimizde yavaş yavaş artış gösterdi. Buradan da sizler aracılığı ile tüm Gerzelilerin ramazan bayramını kutlarım.,

Fikret kara (Esnaf)

Ramazan ayı boyunca işler çok harika idi. Özellikle Gerze’nin kalabalıklaşması ile bayramda işlerimiz daha da arttı. Bayramdan sonra işler daha da iyi olur. Buradan sizler aracılığı ile tüm Gerzelilerin bayramlarının hayırlar içerisinde geçirmesini temenni ederim ve sağlık ve mutluluklar dilerim.







AdminAdmin