Güncel
Giriş Tarihi : 21-05-2020 12:42   Güncelleme : 21-05-2020 13:28

Bayram’da Hava Nasıl Olacak

Ramazan Bayramında hava sıcaklıkların mevsim normalleri altında olacağı tahmin ediliyor

Bayram’da Hava Nasıl Olacak

Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemle birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması bekleniyor.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama neticesinde bölgemizde etkili olan sıcak hava dalgasının bugünden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Bu gece saatlerinden itibaren bölgemizin Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemlerin etkisine gireceği, Cuma ve Cumartesi günleri ile Ramazan Bayramı boyunca hava sıcaklıklarının bölge genelinde hissedilir derecede (10-15 °C) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemin; bu gece ve Cuma günü bölge genelinde yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışlara neden olması beklenmektedir. Meydana gelmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hafta sonu ve Ramazan Bayramı boyunca da yağışların bölgemiz genelinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor. Rüzgârın iç kesimlerde güneybatı yönünden (lodos) kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

AdminAdmin