Güncel
Giriş Tarihi : 30-11-2017 10:22   Güncelleme : 30-11-2017 10:51

Belediye Kandil Simidi Dağıttı

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum günü olan Mevlid Kandili vesilesiyle Gerze Belediyesi tarafından kandil simidi dağıtıldı

Belediye Kandil Simidi Dağıttı

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum günü olan Mevlid Kandili vesilesiyle Gerze Belediyesi tarafından kandil simidi dağıtıldı.

Gün içerisinde Belediye Başkanlığı Hizmet Binası önünde açılan stant ile vatandaşlarımıza yapılan ikram, Yatsı Namazı ardından da devam etti.İlçemizde ki tüm camilerin önünde stant açan zabıta ekipleri, Yatsı Namazı çıkışı cemaate gül suyu ve kandil simidi ikramında bulunmaya devam etti.

Yatsı Namazı çıkışı karşılaştıkları ikramlar karşısında oldukça mutlu olan vatandaşlarımız yaptıkları açıklamada böyle özel bir günde örf ve adetlerimizi sürdürdüğü için teşekkür ettiler.

Gerçekleştirilen anlamlı etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ise, “gün içerisinde belediyemiz önünde vatandaşlarımıza kandil simidi ikramında bulunduk. Ardından, yatsı namazı çıkışı da halkımızla kucaklaşarak camii önlerinde Gül Suyu ve Kandil Simidi dağıtmaya devam ettik.Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in doğumunu müjdeleyen bu mübarek günde gerçekleştirdiğimiz ikramlarla halkımızın takdirini kazanmak bizlere onur ve mutluluk verdi.Bu vesileyle başta Gerze’li hemşehrilerim olmak üzere Tüm İslam Alemi’nin Kandili’ni tekrar kutlar, ikramlarımızın afiyetler içinde tüketilmesini dilerim” İfadelerini kullandı.

Erkan TaşErkan Taş