Güncel
Giriş Tarihi : 17-08-2019 16:45   Güncelleme : 19-08-2019 09:50

Binlerce Vatandaş Dönüş Yolunda

Kurban Bayramı tatili Gerze’ye gelen vatandaşlar bayram sonrası gerçekleşen festival etkinliğinin sona ermesiyle dönüş yapmaya başladı.

Binlerce Vatandaş Dönüş Yolunda

Kurban Bayramı tatilinde on binlerce kişi Gerze’ye gelmişti. Şehir nüfusunu ikiye katlayan yoğun kalabalık festival sırasında da devam etti. Kurban Bayramının ardından birbirinden coşkulu geçen festival sonrasında vatandaşlar evlerine dönüş yapmaya başladı.

Gerze’de bulunan otobüs firmaları yoğunluk dolayısıyla İstanbul’a ek seferler çıkarttıklarını belirtti.

Son günlerde Gerze’den İstanbul’a 18 otobüs hareket ederken günde yaklaşık 1000 kişinin dönüş yaptığı belirtildi.

Son anda bilet bulmanın neredeyse imkansız olduğu söyleyen firma yetkilileri “Şu günlerde aşırı yoğunluk var. Bayram bitti, festival bitti okulların açılmasına da az kaldı o yüzden vatandaşlar evlerine dönmeye başladılar. Son anda gelip bilet soranlar oluyor ama bulmamız neredeyse imkansız. Ek sefer çıkartmamıza rağmen bütün otobüsler dolu. Evlerine gitmek isteyenler yolcuların, mağdur olmamaları ve sorun yaşamamaları açısından istedikleri tarihten en az 3 gün önce biletlerini almalarını rica ediyoruz” diyerek yolculara uyarılarda bulundu.

Dönüş yoğunluğunda dikkat çeken bir diğer şey ise bagaj problemi. Kesilen her biletin arkasında bilet kesilen kişinin 30 kg. bagaj hakkı bulunduğu yazılı olmasına rağmen, özellikle köy mahsullerinin bir hayli fazla götürülmesi bazen sorun yaşanmasına sebebiyet verdiği kaydedildi.

AdminAdmin