Güncel
Giriş Tarihi : 22-10-2019 11:47   Güncelleme : 22-10-2019 12:11

Bir Garip Gazeteciler Gününden Geriye Kalanlar…

Her şeyin hoyratça kullanıldığı, tüketildiği ülkemizde,  neredeyse her gün birkaç tane kutlama yapar zamanımızı üretim yerine maalesef bu işlerle tüketiriz.

Bir Garip Gazeteciler Gününden Geriye Kalanlar…

Şöyle ki “Sevgililer günü, muhtarlar günü, öğretmenler günü, basın günü, dünya gazeteciler günü, basın emekçileri günü, analar günü, babalar günü, yaşlılar günü, idareciler günü vs…. derken basın camiası da bu günlerden fazlasıyla nasibini almıştır.

Dedik ya ülkemizde her şey boldur.
İşte bu anlamda ‘iğneyi önce kendimize batıralım’istedim

Mesela;

  • 10 Ocak Çalışan Gazetecileri günü veya basın emekçileri günü
  • 24 Temmuz Basın Bayramı
  • 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü ile ilgili olarak birçok kurum ve kuruluşun başındaki dostlarımız, gerek bizleri arayarak, gerek mesajlarla “Dünya Gazeteciler Günü’nü (Günümüzü) kutlamışlardır.

İncelik gösterenler için yine de teşekkür ediyorum.

Bu mesajları yayınlarken veya bir şekilde bizlerin kulağına özgür basın lafını fısıldarlarken, sosyal paylaşım sitelerinde bunları yazarlarken gerçekten bu arkadaşlarımız kendi dediklerine, kendileri de inanıyorlar mı yoksa takiye mi yapıyorlar onu bilemiyorum.

Nereden böyle bir kanıya vardığımı merak ederseniz hemen sizlere şunları söylemek isterim

Haber sitesine koyduğumuz bir haber ortalama 3 – 4 bin kere tık almakta yani okunmaktadır.  Ve günde ortalama iki üç haber siteye yüklediğimize göre;www.gerzeninsesi.com adresine gündebinlerce kişi ziyarette bulunmaktadır.  (Yukarıdaki verilen rakamlar resmi olarak ziyaret yapıldığı kaydedilen rakamlardır)

Evet binlerce insanımız www.gerzeninsesi.com haber sitemizi ziyaret ediyorsa, bu bizlerin kara kaşı, kara gözü için değil, okuyucularımızın doğup büyüdükleri memleketlerinde olup bittiğini merak ettikleri içindir.

Peki, bizler sizlerin büyük bir merakla okuduğunuz bu haberleri nasıl yapıyoruz, dersiniz (?) isterseniz ona da kısaca bir bakalım?

Okuduğunuz haberlere muhabir arkadaşlarımız, kurum müdürlerine giderek rahatça ulaşabiliyor mu?

Kurum ve kuruluşlar çalışmalarını bizlere rahatlıkla gönderebiliyorlar mı veya biz ilgili kuruma gittiğimizde sorunsuz bir şekilde öğrenebiliyor muyuz?

İsterseniz kısaca bu söylediklerimize ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde (günümüzde) kısaca bir göz atalım

Hiçbir menfaat gözetmeden,  halkın özgür ve tarafsız bilgi almasını sağlamaya çalışan gazeteciler gerçekten yaptıkları haberlerden dolayı tebrik mi ediliyorlar, yoksa sadece gerçekleri yazdığından dolayı eleştiriliyor veya hukuksal işlem de görüyorlar mı?

Şayet görüyorlarsa, bundan dolayı yargılanabiliyorsa bu nasıl gazeteciler günüdür onu anlamakta zorlanıyorum.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN VEYA YAZARLAR BÖLÜMÜNE GİDEREK YAZIYI OKUYUNUZ...

http://www.gerzeninsesi.com/bir-garip-gazeteciler-gununden-geriye-kalanlar-makale,16.html

hakan akbaşhakan akbaş