Güncel
Giriş Tarihi : 10-10-2019 11:41   Güncelleme : 10-10-2019 15:18

Bitmeyen Yol Sorunu!

Abdaloğlu köyü Eminçavuş mahalle sakinleri, yıllardır bitmeyen yol sorunu ve yağışlarla birlikte bahçelerine taşan lağım pisliğine isyan ettiler.

Bitmeyen Yol Sorunu!

Gerze’ye uzaklığı 1200 metre olan Abdaloğlu Köyü Eminçavuş mahallesindeki yolun bakımsızlığı ve şarampollerin doğru dürüst temizlenmediği için yağışların artmasıyla kapı önlerine gelen atık su ve lağım pislikleri vatandaşları isyan ettirdi.

Bu kapsamda Abdaloğlu Köyü Eminçavuş mahallesine giderek sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Gazeteci Halit Gümüş buradaki durumu olanca çıplaklığıyla kamuoyunun takdirine sundu.

Yağışlar arttığında yola dökülen mıcırların kanalizasyon borusunu tıkaması sebebiyle, borunun içindeki lağım pisliklerinin evlerinin bahçesine geldiğini ve yıllardır bu soruna çözüm üretilmediğini söyleyen mahalle sakini Havva Gümüş “Her yağmur yağdığında bütün kanalizasyon pisliği evin önüne geliyor. Bu yol çok bakımsız yere mıcır döktüler, yağmur çok yağdığı zaman bu mıcırlar da kanalizasyon borusunu tıkıyor tıkandığı için bütün lağım pisliği evin önüne taşıyor.

Yıllardır burası bu halde kaç kere bu çukuru açtım her yağmur yağdığında bu hale gelip bütün pislik kapının önüne taşıyor. Bahçeye meyve, ceviz sermiştim sebze dikmiştim şimdi hepsi ziyan oldu. Gücümün yettiğince buradaki çukuru açmaya çalışıyorum ama tek başımayım nasıl açayım bu çukuru, her seferinde aynısı oluyor. Bir daha yağmur yağsa yine aynısı olacak bütün pislik evin önüne gelecek” diyerek isyan etti.

Ayrıca yolun kenarındaki borunun tıkanmasına ek olarak aynı borunun arabalar tarafından ezildiğini ve bu sebeple sorunun daha da zorlaştığını belirten mahalle sakinleri yetkililer tarafından buranın en kısa zamanda düzeltilip, mağduriyetlerinin ortadan kaldırılmasını talep ettiler.

AdminAdmin