Güncel
Giriş Tarihi : 09-01-2018 16:29   Güncelleme : 10-01-2018 12:30

Boyabat atağa geçti

Boyabat Belediyesi tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Hamamının ardından 175 kişinin aynı anda film izleyebileceği Sinema Salonu içinde proje hazırlanması ve kamuoyuyla paylaşılması ''Boyabat Atağa Geçti'' yorumlarına neden oldu

Boyabat atağa geçti

Sineması olmayan 7 ilden birisi olan Sinop'a geçtiğimiz aylarda açılan sinema salonunun ardından şimdi de Boyabat Belediyesi harekete geçti.

İlçede yapılacak sinema salonunun projesini kamuoyuyla paylaşan Şefik Çakıcı, 175 kişinin aynı anda film izleyebileceği nezih ve modern bir sinema salonunu Sinopluların hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz diyerek; ''Türkiye'de sineması olmayan bir kaç şehir içerisindeyiz. İlçemizde eksikliği hissedilen sinema salonu için proje çalışmalarımızı tamamladık. Kültür Merkezi içerisinde yer alacak proje kapsamında, sinema salonu yapılmasında son aşamaya gelindi" diye konuştu. Çakıcı, "Söz konusu proje ile ilçede yaşayan bütün kesimler, her anlamda kendilerini bulabilecekleri bir mekâna kavuşacak. Sinema salonunda gençler; kahvehane, internet kafelerden uzak kalacak. Aynı zamanda aileler için güzel bir zaman geçirme yeri olacak" dedi. 

Osmanlı Hamamı da hizmete açılmak üzere

Çalışmalarına hız veren Çakıcı, geçtiğimiz günlerde de Osmanlı Hamamının tamamlanmak üzere olduğunu ve Boyabat'a kazandırılacağını belirterek; Çamlıca Mahallesinde yapımına başlanan ve bitme aşamasına gelen Osmanlı Hamamı içerisinde, sauna fitnes salonu, soyunma odaları ve resepsiyon yer alacağı bilgisini paylaşmıştı.

Hamamın içindeki sütunlarda yer alan Selçuklu motifleri dikkat çekerken, hem mimari hem de iç dizayn anlamında estetik güzelliklerle tasarlanmış hamam projesinde son noktaya gelindiğini çalışmaların tamamlanması ile birlikte önümüzdeki günlerde açılışının gerçekleşeceği belirtildi.

GERZELİ ESKİ GÜNLERİNİ ÖZLÜYOR

Boyabat'ta bu çalışmalar devam ederken ilçemiz sakinleri de eskiden Gerze'de hem hamam hem de birkaç tane sinema salonu olduğunu günümüzde ise hiçbirinin kalmadığını ve eksikliklerinin hissedildiğini ifade ettiler.

Geçmişte Mevsim Sineması, Yıldız Sineması, Sinema Arkadaş gibi ismi bilinen sinemaların kapanması ve tarihi hamamın yıkılmasıyla unutulan Gerze'nin eski günlerine özlem duyulduğunu aktaran okurlarımız Gerze'ye bu değerlerin tekrar kazandırılması gerektiğini belirttiler.

Seda ŞengülSeda Şengül