Güncel
Giriş Tarihi : 22-10-2018 11:24   Güncelleme : 22-10-2018 11:41

Boyabat Güreşlerine Yoğun İlgi

Boyabat Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Yağlı Pehlivan Güreşleri başpehlivanlığı Şahali Kurt kazandı.

Boyabat Güreşlerine Yoğun İlgi

Boyabat Şehir Stadı'nda gerçekleştirilen ve 40 başpehlivanın mücadele ettiği müsabakaların ardından finalde, Ankara ASKİ Belediye Sporcusu Hamza Köseoğlu ile Antalya Büyükşehir Asat Spor Kulübü güreşçisi Şahali Kurt karşılaştı.

Köseoğlu'nu mağlup eden Kurt, Boyabat Belediyesi 5. Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı oldu. Üçüncülük ise Samsun Büyükşehir Belediyesi sporcusu Fatih Atlı ile Antalya Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Güreşçisi İsmail Koç tarafından paylaşıldı. AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, ödül töreninde yaptığı konuşmada, güreşin ata sporları olduğunu belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı de "Buraya kadar gelme zahmetinde, nezaketinde bulunan güreş severlerimize teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Güreşçilerimize, cazgırlarımıza, hakemlerimize teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de bizi burada yalnız bırakmayan, minnettar olduğum Boyabat halkına ediyorum." dedi.

Bu arada güreş ağalığı için yapılan açık artırmayı geçen yılında güreş ağası olan iş adamı Ali Ayhan ikinci kez kazandı.

Başpehlivanlık mücadelesini İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Köksal Şakalar, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altıntaş, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü de izledi.

hakan akbaşhakan akbaş