Güncel
Giriş Tarihi : 15-06-2012 15:29   Güncelleme : 15-06-2012 15:29

Böyle defile görülmedi

Gelinlik ve Abiye Defilesine Gerzeliler Büyük İlgi Gösterdi

Böyle defile görülmedi

Gerze Halk Eğitim Merkezi giyim kurslarında hazırlanan Abiye ve Gelinliklerin sunulduğu defile Gerze İskelesinde yapıldı.



Son yıllarda Gerze Halk Eğitim Merkezinin ulusal ve uluslar arası alanda gerçekleştirdiği etkinlikler, Sinop’un ve Gerze’nin başarı çıtasını yükseltmeye devam ediyor.



Defileyi izleyicilerin adeta nefeslerini tutarak izledikleri defile Gerze gibi küçük bir ilçede çok büyük işlerin başarılabileceğini göstermiş oldu.




Gerze iskelesine adeta halkın akın ettiği ve Gerzelilerin büyük ilgi gösterdiği defilede, katılımcıları büyüleyen kıyafetleri Gerzeli genç kızların üstün performansla taşımaları, sahne düzeni, kurgu ve süre planlaması üst düzey bulundu.




Abiye ve Gelinlik Defilesine Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Güngör Kırarslan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Akça, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç katılırken il protokolünden il milli eğitim Müdürü M. Emin Akkurt ve İl sağlık müdürü Dr. Osman Açıkgöz’ünde iştirak ettiği görüldü.



Yıl sonu sergisi ve gelinlik defilesi ile ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz Gerze Halk eğitim Müdürü Şükrü Dikici kadrosunun alanında kendisini ispatlamış isimlerden oluştuğunu, yapılan her etkinlikte fedakâr ve istekli bir tutum içinde bulunmalarının başarıyı da beraberinde getirdiğini belirtti.




Abiye ve Gelinliklerin tasarım ve dikimini yapan giyim teknolojileri öğretmeni Sevim Ay ve kursiyerlerinin gece gündüz demeden yıl boyunca bu defilenin hazırlıklarını yaptıklarını, bu başarının altında emeğin yattığını belirten Dikici, idareci arkadaşlarının öğretmen, memur ve usta öğreticilerinin her türlü övgüye layık olduğunu söyledi.



Halk Eğitim Müdürü Şükrü Dikici, bilhassa HEM’in yaptığı her türlü etkinlikte desteğini esirgemeyen Gerze Kaymakamı Metin Kubilay’a minnettar olduklarını ifade etti.














































AdminAdmin