Güncel
Giriş Tarihi : 13-09-2019 13:56   Güncelleme : 13-09-2019 17:50

Boyunu Kontrol Ediyorlar

Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekipleri ve Kabalı Jandarma Karakolu ekipleri tarafından Kabalı mevkiinde balık nakliye tırlarına sıkı denetim uygulanıyor.

Boyunu Kontrol Ediyorlar

Balık sezonunun açılmasının ardından meydana gelebilecek usulsüz ve hatalı avlanmaların önüne geçilmesi adına Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri avlanan balıkların kontrolünü sıklaştırdı.

Kabalı mevkiinde yapılan kontrollerle ilgili bilgisine başvurduğumuz yetkililer bu tarz uygulamaların zaman zaman şikâyetlere dayalı olarak ya da normal bir şekilde yaptıklarını kaydetti.

Yetkililer, 1380 sayılı su ürünleri yönetmenliğinin 16. Maddesi 4/1 numaralı ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğin 17 maddesine göre balık türlerinde ki boy yasakları ve 45. Maddesinde ki su ürünleri nakil belgesi kontrolü yapıldığını ve bu kontrollerde usulsüz olarak avlandığı tespit edildiği takdirde cezai işlem uyguladıklarını söyledi.

Yasal olarak  Hamsi’nin (9cm), İstavrit’in ise (13cm) olması gerektiğini, bu ölçülerin dışında ki balıklara el konularak cezai işlem uygulandığını, yalnızca Çaça balığında tür ve boyla ilgili hukuki durumunun olmadığını belirten yetkililer avlanan balıkların balık unu ve yağı işleme tesislerine giderek işlendiğini belirttiler.

hakan akbaşhakan akbaş