Güncel
Giriş Tarihi : 25-12-2017 11:19   Güncelleme : 26-12-2017 06:07

"Bu Binaya Neden Ruhsat Verildi? Mağduruz"

Yaklaşık 4 yıl önce bütün birikimiyle bir ev alan ilçemiz vatandaşlarından Cevdet Çakır (nüfustaki ismiyle Mehmet Çakır), müteahhittin taahhütlerini yerine getirmediğini ve mağdur olduklarını söyledi

"Bu Binaya Neden Ruhsat Verildi? Mağduruz"

Yaklaşık 4 yıl önce bütün birikimiyle bir ev alan ilçemiz vatandaşlarından Cevdet Çakır (nüfustaki ismiyle Mehmet Çakır), müteahhittin taahhütlerini yerine getirmediğini ve mağdur olduklarını söyledi.

Çakır, evi aldığı sırada müteahhittin çevre düzenlemesini bitireceği ve binadaki eksiklikleri gidereceği yönünde söylemde bulunduğunu belirtti. Çakır, “binanın teslim edilmesinden bu yana, verilen sözler yerine getirilmedi. Konuyla ilgili olarak Gerze Belediye Başkanlığı’na başvurduk ve ardından da hukuki olarak hakkımızı aramaya başladık. Tüm bu girişimlerimize rağmen sorunumuz çözülmedi” dedi.

“Buraya neden ruhsat verildi?”

Daire sahipleri olarak mağdur olduklarını dile getiren Çakır, “bu bina bitmediyse, buraya neden ve nasıl ruhsat verildi” diye isyan etti.

Devlet Yapı Denetim’in iskan ve ruhsat gibi yasal zorunluluklar getirdiğini, binaların eksiksiz olarak tamamlanmasını ve belli normlara göre yapılmasını istediğini ifade eden Çakır, “bir ilçede 50-60 tane müteahhittin olmasının önemi yok. Asıl olan bunların verdikleri sözleri yerine getirerek vatandaşı mağdur etmemesidir” diye konuştu.

Erkan TaşErkan Taş