Güncel
Giriş Tarihi : 09-09-2012 22:30   Güncelleme : 09-09-2012 22:30

Bu Gezi Ses Getirecek

Dernekler Federasyonu Bir İlke İmza Attı

Bu Gezi Ses Getirecek

Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF) kendi bünyesinde bulunan Sinop, Sinop ilçeleri ve köy derneklerine bağlı Gençlik Kolları Başkanlarını Sinop il ve ilçelerini tanıtmak için 2 günlük özel bir gezi düzenledi.



SİNDEF Dernekler Federasyonu adına düzenlenen geziyi Federasyon Genel Sekreteri Rüstem Tüysüz’ün organize ettiği, geziye SİNDEF Genel Başkanı Timurcin Oğuz, 4. bölge başkanı Yüksel Demir, 6. bölge başkanı Şehmuz Kurt, 2. bölge başkan yardımcısı Yakup Şentürk eşlik etti.


Konuyla ilgili bizlere bilgi veren Federasyon Genel Sekreteri Rüstem Tüysüz, Federasyon tarihinde ilk defa böyle bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirterek, düzenlenen kültürel geziye belediye başkanlarının ev sahipliği yaptığını, kendilerine bu noktada en büyük desteğin Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy’un (Teşkilatlardan sorumlu Başkan Yardımcısı) destek sunduğunu ifade etti.


Kültürel Gezi Kapsamında Gerze’ye gelen grubu Otel Geruze’de ağırlayan, Belediyemiz yetkilileri Federasyon temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.


Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın Belediyeler Birliğinin toplantısı münasebeti ile Ankara’da olmasından dolayı konukları Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın ağırladı.


Akşam yemeğinin ardından bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın Gerze Belediye Başkanının selamlarını ileterek gurbette yaşayan Sinopluların özlerinden kopmamalarını, ata mekanlarını Sinop’u unutmamalarını, Sinop’u en iyi şekilde temsil etmelerini istedi.


Federasyon Genel Sekreteri Rüstem Tüysüz Gençlik kolları başkanları ile Gerze’de olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Gerze Belediyesine ve Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın’a kendilerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.


Otel Geruze’de düzenlenen yemeğe davet edilen ilçemiz iş adamlarından Macit Yılmaz SİNDEF’in 1. ve 2. dönem meclis başkanlığı görevini yürüttüğünü ifade ederek, Federasyonun günden güne güçlenmesinden, büyümesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Ayrıca, Yılmaz, Sılayı Rahim’ yapmanın önemine vurgu yaparak, Gençlik Kolları Başkanlarına buraları unutmayın temennisinde bulundu.



Düzenlenen yemekte duygu ve düşünceleri alınan Gazeteci Fatih Uysal ise geçmişini, özünü bilmeyen bir neslin geleceğinin olamayacağını ifade ederek, gurbetteki yakınlarımızın Sinop’u ve ilçelerini gezmeleri tanımalarının, yaşadıkları şehirlerde buraları temsil etme açısından çok önemli olduğunu söyledi.


Uysal, sizler bizim gurbetteki temsilcilerimizsiniz diyerek, bu ortamın oluşturulmasına vesile olan Başta Federasyon Genel Sekreteri Rüstem Tüysüz Beye ve Gerze Belediyesine teşekkür etti.


Gerze gezisi verilen yemeğin ardından ve sıcak sohbetin ardından son buldu.

AdminAdmin