Güncel
Giriş Tarihi : 18-03-2012 19:15   Güncelleme : 18-03-2012 19:15

Bu Günler Milli Birliğin Pekiştiği Günlerdir

Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Dualarla ve Minnetlerle Anıldı

Bu Günler Milli Birliğin Pekiştiği Günlerdir

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümünü Gerze ilçe Merkezde üst düzey katılım ve etkinliklerle gerçekleştirildi.



Çanakkale Zaferi anma töreni Atatürk Büstüne çelen sunulması, ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından Gerze Belediye Kültür Merkezinde devam etti.




Belediye Kültür Merkezinde yapılan törene İlçemiz Kaymakamı Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Güngör Kırarslan,  Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdür Yrd. Erhan Sur,  İlçe Emniyet Müdürü Hasan Akça, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç,  İlçe Müftüsü Ömer Yay, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Cumhur Kurt, CHP İl Genel Meclis Üyesi Necmettin Çakır, Ak Parti İlçe Teşkilatı Temsilcileri, Diğer kamu kurum ve kuruluş temsilcisi, öğrenciler Şehit yakınları ve Gazilerimiz iştirak etti.



Gerze Belediye Kültür ve Sanat Merkezinde Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Müdürü Hilal Soydan’ın günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapmasının ardından, İstiklal Marşımızı Ezbere okuma yarışmasında birici oldan Kader Tütüncü İstiklal Marşını okudu.




Program Çanakkale Zaferi ile ilgi sunum, şiir, Müzik korosu ve Çanakkale Zaferi adlı Skeçle günün anlam ve önemi canlandırılmaya çalışıldı.




Kültür ve Sanat Merkezinde ki gösterimin ardından Gerze Kaymakamlığı North Star Otel’de Şehit yakınlarına ve Gazilere yemek verdi.



Düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Kubilay: “ Bugün  Çanakkale zaferinin  97. yıl dönümünü bugün şehitler gününü idrak etmenin onurunu yaşıyoruz. Vatan, Millet ve Bayrak  uğruna şehit olan herkesi saygıyla ve minnetle anıyorum”dedi.



Kubilay, Sosyal Yardımlaşma Vakıfı vesilesiyle imkanlar ölçüsünde Şehit ve Gazilerimize yardımcı oluyoruz. Milli birlik ve beraberliğin pekiştiği bu günde diğer yönetici arkadaşlarımızla birlikte şehit yakınları ve gazilerimizle birlikte olmak istedik.”diyerek konuşmasını sonlandırdı.
































































Program Gerze Müftüsü Ömer Yay’ın yapmış olduğu dua ile devam etti.













AdminAdmin