Güncel
Giriş Tarihi : 30-08-2016 10:45   Güncelleme : 30-08-2016 12:30

Büyük Zaferin 94. Yılı

30 Ağustos Zafer Bayramı 94. Yılında

Büyük Zaferin 94. Yılı
 Büyük Taarruz'un 94. yılında Atatürk Anıtına Çelenk koyma töreni düzenlendi.

Törene İlçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Cumhuriyet Savcısı Eray Burak Buyruk, daire amirleri,Sivil toplum örgütlerinin ve çok sayıda vatandaşın katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. yıl dönümü kutlama programına Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Kaymakamlık Çelenginin ilk olarak bırakılmasının ardından Garnizon Komutanlığı Çelengi ve Belediye Başkanlığı Çelengi Atatürk anıtı önüne saygıyla bırakıldı.

Ulu Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden program 30 Ağustos Zafer Bayramının anlam ve önemini anlatmak üzere Jandarma Astsubay Çavuş Barış Tuzcu'nun konuşması ile devam etti.

Jandarma Astsubay Çavuş Barış Tuzcu, "94. Yıldönümünü ilk gün ki gurur ve heyecandan hiç bir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos zaferi ile Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ki bütün Türk Ulusu emperyalist güçlerin işgalci ordularını ana vatan topraklarından kesin olarak atarak ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer bütün enpervelerin tartışmasız bir askeri dayanağı kabul ettiği Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu'da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak sonucu olarak kazanılmıştır." dedi

Program, Atatürk Ortaokulu öğrencisi Ece Şevval Özer'in 30 Ağustos isimli şiirini okuması üzerine sona erdi.

Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz