Güncel
Giriş Tarihi : 13-08-2019 17:07   Güncelleme : 13-08-2019 19:41

“Büyükbaşların %60 %70’i Elimizde Kaldı”

Çiftçi Kurban Bayramı için Gerze pazarına getirdiği hayvanlarının geçen yıla göre daha fazla ellerinde kaldığını dile getirdi.

“Büyükbaşların %60 %70’i Elimizde Kaldı”

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramında %10 hayvanının kaldığını söyleyen hayvan satıcıları bu yıl küçükbaş hayvanların %30 büyükbaşların ise %60 %70 oranında ellerinde kaldığını belirttiler.

Hayvan fiyatlarının önceki yılla aynı olmasına rağmen bu yıl az satılmasının sebebinin alım gücünün düşük olması ve geçen yıla göre daha az tatilcinin gelmesi.

Gerze’nin yerli vatandaşlarının yanında diğer illerden gelen tatilcilerin de kurban satış rakamlarına büyük oranda etki ettiğini söyleyen hayvan tecirleri“Bu yıl geçen yıldan daha az satış oldu. Bazı arkadaşlar hiç hayvan satamadan gittiler. Satılanların çoğunluğu da küçükbaş hayvanlar. Büyükbaş satışında bu yıl çok düşüş yaşandı” dedi.

Hayvan sahiplerinden biri olan Ali ve Adem Kuzu  kardeşler pazara getirdiği 100 hayvandan 30 tanesinin elinde kaldığını dile getirdi.

“Bugün 3 tane küçükbaş sattık. Elimizde kalmaması için fiyatını düşürdük ama yine de alıcısı yok. Geçen yıla göre satışlar kötü gitti bu yıl. Satılmayan hayvanları kasaplara satıp elimizden çıkartacağız” diyerek bu yılki satışların beklentileri karşılamadığını ifade etti.

AdminAdmin