Güncel
Giriş Tarihi : 20-10-2020 17:01   Güncelleme : 20-10-2020 17:32

Çalışma Alanında İncelemelerde Bulundu

Dikmen’de altyapı ve kanalizasyon hattı değişim projesi faaliyetleri devam ediyor

Çalışma Alanında İncelemelerde Bulundu

Altyapı ve Kanalizasyon Hattı Değişim Projesi faaliyetleri kapsamında Dikmen’de kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yapım işi çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında maliyeti 3.630, 480 TL olan, 9140 metre kanalizasyon ve 600 metre yağmur suyu hattı Dikmen ilçesine kazandırılacak.

Devam eden çalışmalar hakkında gazetemize bilgi veren Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, “proje, %50’si Dikmen Belediyesinin bütçesiyle %50’si de İller Bankasının Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi (SUKAP) desteği kapsamında yürütülüyor.

Daha önce köy düzeni ile yapılan, sürekli tıkanan ve tamirat gerektiren bir kanalizasyon altyapısı vardı. Bundan sonra daha sağlıklı ve daha profesyonel bir altyapı sistemi olacak, ilçe merkezinin tamamı bu sisteme bağlanacak, çalışmalar 1 senede tamamlanmış olacak.

Aynı zamanda Dikmen Belediyesinin talebi doğrultusunda, ana caddelerdeki bütün elektrik direkleri ile kabloları YEDAŞ’ın desteğiyle yer altına alınacak, bu kapsamda çevre ve görüntü kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak.” ifadelerini kullandı.

Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, çalışmaların bir sonraki takvim yılında kaldığı yerden devam edeceğini söyleyerek Dikmen halkı adına Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun’a teşekkürlerini iletti.

AdminAdmin