Güncel
Giriş Tarihi : 18-03-2015 12:22   Güncelleme : 18-03-2015 11:35

Çanakkale Zaferi 100. Yılında Anıldı

İnancın zaferi olan Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü Gerze'de çeşitli etkinliklerle anıldı.

Çanakkale Zaferi 100. Yılında Anıldı

Sabah 10.00'da Atatürk büstüne çelenk bırakılması ve akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan resmi tören, daha sonra Gerze Belediyesi Kültür Merkezinde devam etti.

Düzenlenen programa Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, İlçemiz Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Cumhuriyet Savcısı Uğur Doğan Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Ünal Aslan, Gerze Meslek Yükseskokul Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ak Parti İlçe Başkanı İzzet Karaman, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, CHP İl Genel Meclis Üyesi Necmettin Çakır, CHP İlçe Başkanı İlknur Kara, MHP İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, Ülkü Ocakları Başkanı Koray Dereli, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti temsilcileri, ve çok sayıda Gerzeli katıldı.


Programda açılış konuşması yapan Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Safter Soydan, Türkiye devletinin, milletiyle bölünmez bütünlüğünün, birlik ve beraberliğinin korunması uğrunda gösterdikleri feragat ve fedakarlıkla şehit düşerek milletimizin gurur kaynağı olan, "Çanakkale Geçilmez" dedirten kahramanları, aziz şehitleri, 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle rahmet, minnet ve şükranla andıklarını belirtti.
Türk ulusunun onurlu duruşu ve tutumu, tarihin akışını değiştiren gururla anılan kahramanlıklarıyla tarihe damgasını vurduğunu ifade eden Soydan şunları kaydetti:

"Bugün her karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan kutsal vatan toprağı, her türlü zorluğa rağmen vatan ve millet sevgisini canından üstün bilerek görevlerini fedakarca yaparken yaşamlarını yitiren aziz şehitlerimizin bizlere mirasıdır. Şehitlerimiz, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan ve bayrak sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün sembolü olarak her zaman kalbimizde yaşayacak, büyük bir cesaret, azim ve inançla sergiledikleri kahramanlıklar asla unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı, ülkesi ve milleti için canını bir an bile düşünmeden feda eden, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum." dedi


Müdür Soydan'ın konuşmasının ardından İlknur Cangül isimli öğrenci tarafından okunan Çanakkale Destanı şiiri ve Çanakkale Zaferi konulu video gösterimi duygulu anlar yaşattı.

Program Semih Beşcanlar ve Müşerref Saçar eşliğinde seferberlik türkülerinin okunması ve şiir, komposizyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül takdimi ile sona  erdi.


,



AdminAdmin