Güncel
Giriş Tarihi : 18-03-2015 12:43   Güncelleme : 18-03-2015 12:14

ÇETİNKAYA’NIN “ ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ” MESAJI

Bu yıl, Türk Ulusunun Kahramanlık Destanı Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını kutlamanın ve vatanı, milleti ve kutsal değerlerini korumak için savaşarak, bu uğurda canını vermiş aziz şehitlerimizin “Şehitler Günü” nü idrak etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

ÇETİNKAYA’NIN “ ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ” MESAJI
 Çanakkale Zaferi, askerlerine “Ben, size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Ebedi Başkomutan Atatürk’ün, vatan uğruna canını seve seve feda eden şehtlerimizin,  gazilerimizin  ve bir milletin topyekûn zaferidir. Dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi; Milli Mücadelenin ilk meşalesinin tutuşturulduğu ve Türk Milletinin vatan ve millet sevgisinin doruğa ulaştığı bir kahramanlık destanı olmuştur.

 Bu zaferle, vatanımızı istila etmeye çalışan işgal kuvvetlerine “Çanakkale geçilmez” dedirten   kahramanlarımız; birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığını bütün dünyaya ilan etmişlerdir.    

Bizlere bu toprağı vatan yapan şehitlerimiz, vatanın kazanılması, bağımsızlığımız ve bölünmez bütünlüğümüzün korunması, ülkemizin huzur ve güvenliğinin sağlanması ile milli çıkarlarımızın savunulması için canlarını feda ederek en üst mertebeye yerleşmişlerdir.

Bugün Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında huzur ve güven içerisinde başımız dik olarak yaşıyorsak, bunu, kutsal vatan toprakları için  canlarını feda eden şehit ve gazilerimize borçluyuz.

  Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları Şad Olsun
hakan akbaşhakan akbaş