Güncel
Giriş Tarihi : 23-12-2015 11:55   Güncelleme : 23-12-2015 11:43

CHP’li Karadeniz; “Kubilay, Halkının Gönlünde Devrim Şehidi Olarak Ölümsüzleşmiştir”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, şehit edilişinin 85’inci yıldönümünde, Kubilay’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin gericiliğe ve bağnazlığa karşı verdiği savaşın simgesi olduğunu söyledi.

CHP’li Karadeniz; “Kubilay, Halkının Gönlünde Devrim Şehidi Olarak Ölümsüzleşmiştir”
 CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz,  şehit edilişinin 85’inci yıldönümünde, Kubilay’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin gericiliğe ve bağnazlığa karşı verdiği savaşın simgesi olduğunu söyledi. Karadeniz, “Kubilay, halkının gönlünde devrim şehidi olarak ölümsüzleşmiştir” dedi.

CHP’li Karadeniz’in mesajı şöyle:“23 Aralık 1930'da Menemen'de vatani görevini yaparken şehit edilen cumhuriyet devrimimizin öğretmeni, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay Türkiye Cumhuriyeti değerlerine ve devrimine sahip çıkılmasının kararlılık göstergesidir. Cumhuriyet’e ve Atatürk devrimlerine inanmış Mustafa Fehmi Kubilay, bağlı olduğu değerler adına canını hiçe saymış, Türkiye Cumhuriyet’in korunması uğruna ulusumuzun hiçbir özveriden kaçınmayacağının sembolü olmuştur. Kubilay, Türkiye Cumhuriyeti’nin gericiliğe ve bağnazlığa karşı verdiği savaşın simgesidir ve halkının gönlünde ‘devrim şehidi’ olarak ölümsüzleşmiştir.

Kuşkusuz Kubilay gibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir ferdi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlattığı yolda ilerleyecek, cumhuriyetimize, ulusal değerlerimize bağlılığını her koşulda gösterecektir. 
Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kuva-yi Milliye ruhu ile Misak-ı Milli sınırlarının çizilmesinin ardından tam bağımsızlık, toprak bütünlüğü, laik cumhuriyet ve demokrasi yoluna devam eden Türkiye Cumhuriyeti’ni yolundan etme çabalarının önüne çıkan, hiç düşünmeden canını bu uğurda ortaya koyan ve şehit olan genç Kubilay’ı minnetle anıyorum.”

Seda ŞengülSeda Şengül