Güncel
Giriş Tarihi : 22-02-2018 14:06   Güncelleme : 22-02-2018 14:16

Çiftçiye Mazot Desteği Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çiftçilerin mazot maliyetlerinin yarısını devletin karşılayacağını müjdeledi

Çiftçiye Mazot Desteği Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çiftçilerin mazot maliyetlerinin yarısını devletin karşılayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı  Külliyesi'nde gerçekleştirilen çiftçilerle buluşmada önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarım ve hayvancılık konusunda hayata geçireceğimiz projeleri paylaşmak için buradayız. Açıklayacağımız yeni teşviklerin ülkemizdeki hayvan yetiştiriciliğine yeni bir soluk getireceğine inanıyorum. Bir millet stratejik konularda üstünlük sağlamadan geleceğine bakamaz. Bir devlet için yerli savunma sanayii ne kadar önemliyse, gıda sanayii de o denli önemlidir. Nüfus, silah ve asker bakımından güçlü olduğu halde, gıda açısından yetersiz olduğu için yeryüzünden silinen devletler olduğunu biliyoruz. Biz toprağa sevdalı, toprağı gönülden seven bir milletiz. Toprak bizde nedir? Anadır ana. Toprak ana. Topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Toprak o kadar önemlidir" dedi.

Çiftçilerin üretim maliyetini azaltmak için 2003 yılında ilk kez mazot desteğini başlattıklarını hatırlatan Erdoğan, "Şimdi de 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftçilerimizin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız. Belki de rekabetin en yoğun olduğu sektörlerin başında tarım geliyor. Daima sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz'' dedi.

"En güçlü olduğumuz zamanlarda bile topraktan kopmadık" diyen Erdoğan, "Ülkelerin yükselişi de çöküşü de tarımla başlıyor. Güçlü Türkiye'nin, güçlü tarımdan geçtiğini unutmayalım. Tımar sisteminin iyi işlediği dönemlerde Osmanlı Devleti'ni asırlar boyunca ayakta tuttuğunu, sistemin zayıflaması ile çöktüğünü tüm tarihçiler söylüyor. Kimi grup toplantılarında, kimi televizyonlarda tarım politikalarımızı eleştiriyor. Türkiye'nin en başarılı olduğu alanlardan biri tarımdır. Tarım politikalarımızı popülist yaklaşımlarla değil, planlı, kapsamlı projelerle belirledik. Bunun en yakın şahitleri sizlersiniz. Son 15 yılda eğitim ve sağlıkta ülkemize çağ atlattıysak, tarım, hayvancılık ve gıda sanayisinde de çağ atlattık" diye konuştu.

Mazot desteği başvurusu nasıl yapılır?

Devletten mazot desteği alabilmek için yeterlilik şartına sahip olan çiftçiler, dilekçe hazırlayıp göndermeleriyle beraber mazot desteğinden faydalanabilme olanağına sahip oluyorlar. İlgili Tarım İlçe Müdürlüğüne iletilmesi gereken mazot desteği dilekçesinin onaylanmasının ardından çiftçiler mazot desteğini banka hesaplarına bağlayabiliyorlar. Ziraat Bankası tarafından yapılan ödemeler dâhilinde çiftçiler mazot desteğine ulaşabiliyorlar.

Mazot desteklemesinden yararlanabilmek için;

Çiftçi kayıt sistemine kayıt olmanız gerekmektedir.Çiftçi kayıt sistemine kayıt olmuş iseniz bu dilekçeyi bağlı bulunduğunuz Tarım il yada ilçe müdürlüğüne vermeniz yeterlidir.  Gübre desteklemesinden yararlanabilmek için en az 1 dekar tarım arazinizin olması yeterlidir.

Seda ŞengülSeda Şengül