Güncel
Giriş Tarihi : 14-09-2018 17:48   Güncelleme : 14-09-2018 18:11

Cittaslow Şehirler Gerze'de

Türkiye'de Cittaslow unvanını alan şehirlerin Belediye Başkanları Gerze'de buluştu

Cittaslow Şehirler Gerze'de

Gerze'de yapılacak olan Cittaslow koordinasyon toplantısının açılışı gerçekleştirildi. İlçemiz Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'nın ev sahipliği yaptığı etkinliğe "Sakin Şehir" listesine giren şehirlerin Belediye Başkanları katıldı.

İskele mevkiinde gerçekleşen etkinliğe, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Kaymakam Murat Güven, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, ilçe protokolü ve farklı şehirlerden gelen misafirler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'nın konuşması ile devam etti. 
Belovacıklı konuşmasında,"Sizleri ilçemizde görmekten dolayı çok mutluyuz. Cittaslow bireysellikten öte toplumsal bir hareket olmasından dolayı ciddi bir kurumdur. Bizlerde bu hareketin içinde olmaktan mutluyuz. Cittaslow'un üyesi olduğumuz 2 yıldan bu yana faydalarını yaşayarak gördük. Misafirlerimizin Gerze'yi görmesi, bir dayanışma içinde olmamız bizim gücümüzü daha da artırıyor." diyerek sözü Seferihisar Belediye Başkanına verdi.

 

Cittaslow Türkiye Koordinatörü ve aynı zamanda Seferihisar Belediye Başkanı olan Tunç Soyer, " Burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Cittaslow 30 ülkede 284 kentin üye olduğu uluslararası çalışma ağıdır. Türkiye'den de 15 kent bu birliğe üyedir. Cittaslow'un üzerindeki salyangoz logosu cittaslow'u temsil ediyor. Cittaslow hareketi belki de insanlığın bildiği en güzel yerel kalkınma modelidir. Tüm dünyada ilgiyle takip edilir ve dünyadan bu birliğe katılmak isteyen çok sayıda aday kent var. Türkiye olarak cittaslow kentler sıralamasında 4. sıradayız. Gerze'de geçireceğimiz sürenin verimli olmasını diliyorum" dedi.

Ardından ise hazırlanan halk oyunları gösterisi izlendi. Daha sonra protokol Tekel ve Tütün emekçileri sergisini gezdi. İskele mevkiinde bulunan ahşap geminin de gezilmesi ile program sonlanarak devamında öğle yemeğine geçildi.

 

 

 

 

Seda ŞengülSeda Şengül