Güncel
Giriş Tarihi : 13-09-2018 12:17

Çocuklarımız Güvende...

2018-2019 eğitim-öğretim yılının güvenli ve huzurlu geçmesi için Sinop Emniyet Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirler alındı

Çocuklarımız Güvende...

Yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir dönem geçirmeleri için Sinop Emniyeti tarafından koruyucu ve önleyici tedbirler alındı. Emniyet yetkililerinin temel amacının, öğrencilerin sağlıklı ve huzurlu bir ortamda eğitimlerini sürdürmeleri olduğu belirtildi. Sinop Emniyeti tarafından il merkezi ve tüm ilçelerde önlemler alındı.

Okullar güvenli olacak

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından okullarda , "okul irtibat sorumlusu" olarak görevlendirmeler yapılarak, okullarının giriş ve çıkış saatleri emniyetin motorize ekipleri tarafından takip edilecek.

Emniyet, çocukları madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı da korumayı hedefliyor. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından öğrenci servislerinin gerekli denetimleri yapılarak, tespit edilen eksikliklere ilişkin ilgili mevzuat uyarınca yasal işlemler tatbik edilecek.

Okul idareleri, rehber öğretmen, öğrenci ve veliler ile sürekli irtibat halinde olacak şekilde ve öğrencilerin taraf olduğu olaylara müdahale etmek üzere kurulan okul polisi ekibi uygulamasına devam edilecek.

Öğrencilerin özellikle fiziksel ve ruhsal gelişimini olumsuz yönde etkileyen madde bağımlılığı ve diğer her türlü istismarın önlenmesine yönelik okul önleri ve çevrelerinde emniyet birimleri tarafından gerekli çalışmalar sürdürüleceği de ayrıca belirtildi.

Tehlikelere karşı çocukları korumak amacı ile okulla ilişiği olmayan ve okulun çevresinde gezinen şüpheli şahıslar, eğitim ve öğretim kurumlarının yakın ve uzak çevresinde veya açık alanda öğrencilerin sağlığı için tehlike oluşturabilecek nitelikteki maddeleri satanlar veya usulsüz satış yapanlar hakkında yasal işlem yapılacak.

İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşlara yaşadıkları olumsuz durumlarda 155 Polis İmdat Hattını aramaları konusunda çağrıda bulundu.

Seda ŞengülSeda Şengül