Güncel
Giriş Tarihi : 11-10-2018 11:29   Güncelleme : 11-10-2018 12:05

“Çöp toplayan var ama çalışmak isteyen yok”

Gerzeli Profesör Emin Kuru, oluşturduğu zeytin üretim tesisinde çalıştırmak için eleman bulamadığından dert yandı

“Çöp toplayan var ama çalışmak isteyen yok”

Gerze’ye bağlı Çırnık Köyü’nde organik sofralık zeytin üretimi yapmayı başaran Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kuru, oluşturduğu zeytin üretim tesisinde çalıştırmak için eleman bulamadığından dert yandı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “Çöp toplayan var ama çalışmak isteyen yok. İşin klinik tarafı maalesef burasıdır” diyerek düşüncelerini yazıya döken Kuru, mahallesinde çöp konteynırını karıştıran bir vatandaşla yaşadığı kısa diyaloğu takipçileriyle paylaştı.

“Yaşlı bir vatandaş benim mahallemde çöp topluyordu. Çok üzüldüm. Tanışıp yardım etmek istedim. Ne aradığını sorduğumda bana; Sen ne iş yapıyorsun? Dedi. Üniversite de hoca olduğumu söylediğimde gözlerime derin derin baktı ‘Çöp tenekesinde işe yarayacak bir şey yok’ dedi ve gitti. Fakir, zeytin – ekmek yerdi eskiden. Umarım millet, zeytin - ekmek yemekten daha aşağı düşmez”  

Paylaşımının altına düşüncelerini aktarmaya devam eden Kuru, istihdam ve iş imkanı sağlamanın, ekmek kazancına vesile olmanın her türlü ideoloji ve söylemden daha önemli olduğunu ifade ederek: “Beceriksiz yetkililer, körleşmiş gözler, sağırlaşmış kulaklar, yürekleri nasır tutmuş bürokratlar ve kadrolar değişmelidir artık” siteminde bulundu.

Seda ŞengülSeda Şengül